Waarom is slapen belangrijk

Waarom is slapen zo belangrijk? Onvoldoende slapen zal tot slechte prestaties leiden op de werkvloer, op school of tijdens het sporten. Op lange termijn zal te weinig slaap kunnen leiden tot diverse vervelende ziekten. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt verschilt per persoon. Er zijn mensen die aan zes uur al genoeg hebben, maar ook mensen die minstens 8 uur per dag slapen. Als je bijvoorbeeld veel sport, is de kwaliteit en de duur van je slaap erg belangrijk. Nu je weet waarom slapen belangrijk is, zal jij je vast vervolgens afvragen hoeveel slaap je dan precies nodig hebt?

Waarom is slapen zo belangrijk

Waarom is slapen belangrijk? hoeveel slaap

Waarom is slapen belangrijk, hoeveel slaap heb ik nou nodig. Een ‘gemiddeld’ persoon heeft aan ongeveer zeven tot acht uur slaap voldoende. En zoals al eerder gezegd, er zijn mensen die geluk hebben, die hebben minder dan zeven uur nodig. Maar met een druk en sportief leven is zeven tot acht uur per dag normaal.

De lichamelijke redenen waarom slaap zo belangrijk is?

Waarom slapen belangrijk is, heeft diverse lichamelijke redenen. Zo is het belangrijk voor het aanmaken van testosteron. Dit bouw je een stuk sneller op als je genoeg slaapt. Testosteron is onder andere belangrijk bij spieropbouw en krachtopbouw. Volgende reden, als je te weinig slaap zal je ongezonde eetlust worden gestimuleerd. Daarnaast heeft een tekort aan slaap een negatief effect op je stresshormoon. Er zal een verhoogd level aan cortisol worden aangemaakt. Als deze waarde hoger is, zal je sneller naar lekkere snacks en snoep grijpen. Daarnaast heeft het een slechte invloed op je level testosteron en het opbouwen van spieren.

Waarom is slapen zo belangrijk – Stemming verbeteren

Waarom is slapen zo belangrijk? Dit kan je stemming verbeteren? Een goede rust zal zorgen voor aanmaak van diverse hormonen die je opgewekter maken waardoor onder andere je concentratie zal verbeteren. Hierdoor krijg je meer energie en meer zin om te sporten, meer zin om te werken en meer zin om leuke dingen te ondernemen. Dit zal je huisgenoot of partner ook waarderen.

Waarom slapen zo belangrijk is

Hier nog enkele redenen die antwoord geven op de hoofdvraag van dit artikel, waarom is slapen belangrijk:

  • De kans op ziektes zal verkleinen. Te weinig slaap vergroot de kans op overgewicht, diabetes, depressie en zo zijn er nog meer voorbeelden van ziektes. Dit zijn serieuze problemen waarop de kans verkleind kan worden door enkel op tijd naar bed te gaan. En zeg nou eerlijk, het is toch heerlijk om op tijd naar bed te gaan en om uitgerust wakker te worden, precies. Probeer dit dan ook na te streven.
  • Minder aantrekkelijk zie je eruit na weinig slaap. Dit is op basis van wetenschappelijk onderzoek. Mensen die niet uitgerust zijn, zien er minder aantrekkelijk uit dan mensen die wel uitgerust zijn. Zorg er dus voor dat je minstens vijf dagen per week goed slaapt.

Waarom is slapen belangrijk, In dit artikel ben je op de hoogte gebracht en heb je antwoord gekregen op deze vraag. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel kan je een e-mail sturen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl