Slapen op vakantie

Veel mensen hebben moeite om goed te slapen op vakantie. Je bent namelijk in een andere omgeving met veel nieuwe geluiden, andere temperaturen, een zon die vroeg opkomt, een ander bed of andere factoren die je allemaal op reis beleefd. In dit blog diverse tips die ervoor gaan zorgen dat jij altijd lekker en veel kan slapen op vakantie. 

Slapen op vakantie met oordopjes en een oogmasker

De handigste middelen op te slapen op vakantie zijn de bekende oordopjes en het oogmasker. Zo kan je het altijd donker maken wanneer jij wil en kan je het geluid van buiten afsluiten wanneer jij wil. 

Hierbij links naar de bestverkochte oordopjes en oogmasker op Bol.com. Wij raden aan om te kiezen voor kwaliteit oordopjes en oogmaskers. Er zitten namelijk grote kwaliteitsverschillen in deze producten. Zo bestaan er oordopjes van schuimrubber die heel snel uitvallen en bestaan er oogmaskers met hele goedkope elastieken die na een paar dagen al los zitten. Kijk voor bestellen goed naar de specificaties en de materialen die worden gebruikt. Dan weet je zeker dat niks het slapen op vakantie in de weg zal zitten. 

Veel slapen op vakantie in een dorm

Als je gaat slapen op vakantie in een dorm, raden we aan om een eigen plekje te maken. Er zijn steeds meer dorms die gordijnen om het bed hebben. Als jij in een dorm beland waar dit nog niet het geval is, kan je een hamamdoek hiervoor gebruiken. Als je deze om het bed hangt kun jij je afschermen van de wereld. Dit zal het slapen op vakantie een stuk makkelijker en beter maken. Ander voordeel van de hamamdoek is dat deze weinig licht doorlaat. Zo kan je lekker veel slapen, ook overdag.  

slapen op vakantie

Heerlijk slapen op vakantie met een nekkussen

Slecht slapen op vakantie begint vaak in het vliegtuig. Heb jij zo nu en dan nekpijn door het vliegtuig of de bus? Je slaap wordt vaak verstoort omdat je hoofd zakt naar beneden en je nek in een niet-comfortabele houding ligt. Een nekkussen biedt dan dé uitkomst. Als je deze eenmaal een keer op reis hebt meegenomen kan je niet meer zonder. Je slaapt een stuk beter op vakantie en je nek zal in een comfortabele houding zitten. 

Slapen op vakantie met de airco aan

Als je wil goed slapen op vakantie in een hotelkamer met airco zetten mensen snel de airco te koud. Wij raden aan deze niet onder de 24 graden te zetten. Zo zal het niet te heet worden in je kamer en wordt je ook niet in de nacht wakker met rillingen van de kou. Ander advies is om de lucht niet direct op je lichaam te laten blazen. Je kan zo snel een verkoudheid oplopen door de verschillen in temperatuur of door de koude lucht die op je blaast. Het laatste wat je wil na het slapen op vakantie is ziek worden. 

Niet kunnen slapen op vakantie – Tips

Hierbij nog wat laatste tips om wel te kunnen slapen op vakantie: 

  • Kies zo nu en dan voor een privé-kamer. Uiteindelijk zal je hier toch het lekkerst slapen. 
  • Als je naar een koud land op vakantie gaat, is het zorgen voor voldoende lichaamswarmte van belang. Trek warme kleren aan, eet voldoende en koop een kwaliteit slaapzak. Ander must have item voor op een koude vakantie is een isolerend slaapmatje. Deze houdt warmte vast en zorgt voor meer ligcomfort. 
  • Beter slapen op vakantie doe je het lekkerst op je eigen kussen. Als het mogelijk is om je eigen kussen mee te nemen, raden we dit zeker aan. Als dit niet mogelijk is, kan je er ook voor kiezen om een opblaasbaar kussen aan te schaffen. Zo ben je waar je ook bent, altijd voorzien van een kussen. 
  • Als er insecten of muggen leven in de buurt van jouw slaapplek raden we aan je in te smeren met bijvoorbeeld muggenspray. Ander populair item is de klamboe. Check vooraf of jouw accommodaties over een klamboe beschikken. 
  • Laatste tip als je niet kan slapen op vakantie is om te luisteren naar rustgevende muziek. Als er veel nieuwe geluiden zijn kan dit zorgen voor rust. 

Voor meer vragen, adviezen of tips over slecht of goed slapen op vakantie, kan je altijd mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl