Natuurlijke slaapmiddelen

In dit blog 5 natuurlijke slaapmiddelen die u kunnen helpen om te slapen. 

Goed slapen is ongelooflijk belangrijk voor uw gezondheid. Slaap helpt uw ​​lichaam en hersenen goed te laten functioneren. Een goede nachtrust kan uw leervermogen, geheugen, besluitvorming en zelfs uw creativiteit verbeteren.

Bovendien is onvoldoende slaap in verband gebracht met een hoger risico op aandoeningen zoals hartaandoeningen, diabetes en obesitas.

Desondanks staan ​​de kwaliteit en kwantiteit van de slaap op een historisch dieptepunt, met steeds meer mensen die slecht slapen.

Houd er rekening mee dat een goede nachtrust vaak begint met goede slaappraktijken en -gewoonten. Voor sommigen is dat echter niet genoeg.

Als je wat extra hulp nodig hebt om een ​​goede nachtrust te krijgen, overweeg dan om de volgende 5 natuurlijke slaap bevorderende middelen te proberen.

Natuurlijk slaapmiddel 1 – Melatonine

Melatonine is een natuurlijk slaapmiddel en hormoon dat van nature door uw lichaam wordt aangemaakt, en het geeft uw hersenen een signaal dat het tijd is om te slapen.

De cyclus van productie en afgifte van dit hormoon wordt beïnvloed door het tijdstip van de dag – de melatoninespiegel stijgt van nature ’s avonds en daalt’ s ochtends.

Om deze reden zijn melatoninesupplementen een populair slaapmiddel geworden, vooral in gevallen waarin de melatoninecyclus wordt verstoord, zoals jetlag.

Bovendien melden verschillende onderzoeken dat het natuurlijk slaapmiddel melatonine de slaapkwaliteit en -duur overdag verbetert. Dit is met name gunstig voor personen wier schema’s vereisen dat ze overdag slapen, zoals ploegenarbeiders. 

Bovendien kan melatonine de algehele slaapkwaliteit verbeteren bij personen met slaapstoornissen. In het bijzonder lijkt melatonine de tijd die mensen nodig hebben om in slaap te vallen te verminderen (bekend als slaaplatentie) en de totale hoeveelheid slaaptijd te verlengen. 

Melatoninesupplementen lijken veilig te zijn voor volwassenen wanneer ze voor korte of lange tijd worden gebruikt.

Link naar natuurlijk slaapmiddel Melatonine

Natuurlijk slaapmiddel 2 – Valeriaanwortel

Het tweede natuurlijke slaapmiddel in Valeriaanwortel. Valeriaan is een kruid afkomstig uit Azië en Europa. De wortel wordt vaak gebruikt als een natuurlijke behandeling voor symptomen van angst, depressie en menopauze.

Valeriaanwortel is ook een van de meest gebruikte slaapbevorderende kruidensupplementen in de Verenigde Staten en Europa

Hoe dan ook, kortdurende inname van valeriaanwortel lijkt veilig te zijn voor volwassenen, met kleine, zeldzame bijwerkingen.

Ondanks het gebrek aan objectieve metingen achter valeriaan, kunnen volwassenen overwegen om het zelf uit te testen.

Link naar natuurlijk slaapmiddel Valeriaanwortel

Natuurlijk slaapmiddel 3 – Magnesium

Natuurlijk slaapmiddel 3 is magnesium. Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij honderden processen in het menselijk lichaam en het is belangrijk voor de hersenfunctie en de gezondheid van het hart.

Bovendien kan magnesium helpen om de geest en het lichaam tot rust te brengen, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen.

Studies tonen aan dat het ontspannende effect van magnesium gedeeltelijk te wijten kan zijn aan het vermogen om de productie van melatonine te reguleren. Van magnesium is bekend dat het de spieren ontspant en slaap induceert.

Een studie wees uit dat een combinatie van het natuurlijk slaapmiddel magnesium, melatonine en vitamine B effectief was bij de behandeling van slapeloosheid, ongeacht de oorzaak.

Magnesium lijkt ook de niveaus van gamma-aminoboterzuur (GABA) te verhogen, een hersenboodschapper met kalmerende effecten.

Studies tonen aan dat onvoldoende magnesium in uw lichaam verband kan houden met slaapstoornissen en slapeloosheid (24).

Aan de andere kant kan het verhogen van uw magnesiuminname door supplementen u helpen de kwaliteit en kwantiteit van uw slaap te optimaliseren.

Link naar natuurlijk slaapmiddel Magnesium

Magnesium kopen heeft dus diverse voordelen.

natuurlijk slaapmiddel

Natuurlijk slaapmiddel 4. Lavendel

Natuurlijk slaapmiddel 4 is lavendel. De lavendelplant is op bijna alle continenten te vinden. Het produceert paarse bloemen die, wanneer ze gedroogd zijn, voor verschillende huishoudelijke doeleinden kunnen worden gebruikt.

Bovendien wordt aangenomen dat de rustgevende geur van lavendel de slaap bevordert.

Verschillende onderzoeken tonen zelfs aan dat het simpelweg ruiken van lavendelolie kort voor het slapengaan voldoende kan zijn om de slaapkwaliteit te verbeteren. Dit effect lijkt vooral sterk bij mensen met milde slapeloosheid, vooral bij vrouwen en jonge individuen.

Het is ook vermeldenswaard dat er slechts een beperkt aantal onderzoeken is gevonden naar de effecten van lavendel-supplementen op de slaap. Er is dus meer onderzoek nodig voordat er sterke conclusies kunnen worden getrokken.

Link naar natuurlijk slaapmiddel Lavendel

Natuurlijk slaapmiddel 5. Passiebloem

Het laatste natuurlijk slaapmiddel uit dit blog is Passiebloem, ook wel bekend als Passiflora incarnata of maypop, is een populair kruidengeneesmiddel tegen slapeloosheid.

De soort passiebloem die verband houdt met slaapverbeteringen komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Ze worden momenteel ook verbouwd in Europa, Azië, Afrika en Australië.

De slaapbevorderende effecten van Passionflower zijn aangetoond in dierstudies. De effecten op mensen lijken echter af te hangen van de gebruikte vorm.

In een recent onderzoek onder mensen met slapeloosheid zagen degenen die gedurende een periode van 2 weken het natuurlijk slaapmiddel passiebloemextract namen, significante verbeteringen in bepaalde slaapparameters in vergelijking met een placebogroep

Die parameters waren:

  • totale slaaptijd
  • slaapefficiëntie, of het percentage van de tijd doorgebracht met slapen in plaats van wakker in bed te liggen
  • wakker worden na het begin van de slaap

Er is meer onderzoek nodig, maar het is vermeldenswaard dat inname van passiebloem over het algemeen veilig is bij volwassenen. Voorlopig lijkt het erop dat passiebloem meer voordelen kan bieden wanneer ze wordt geconsumeerd als thee of extract, in tegenstelling tot een supplement.

Link naar natuurlijk slaapmiddel Passiebloem 

Beste natuurlijke slaapmiddel

Een beste natuurlijke slaapmiddel is er niet. Wat voor de ene persoon werkt, kan voor een andere persoon niet werken. Aan u de taak om de natuurlijke slaapmiddelen te testen en te kijken wat voor u werkt. Voor meer vragen over dit topic kan je altijd mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl.