Slecht slapen volle maan

Slecht slapen door volle maan bestaat. Er zijn diverse manieren waarop de volle maan uw slaapcyclus beïnvloedt, volgens astrologen. Waarom dit zo is, hoe dit zich uit en wat je ertegen kunt doen, je leest het op deze pagina. 

Het concept dat dingen een beetje anders zijn rond een volle maan is vrij bekend, in astrologie en elders. Maar de effecten van een volle maan kunnen veel verder gaan dan alleen maar uit de war raken. Er kan zelfs een verband zijn tussen een volle maan en slecht slapen. 

Wetenschappelijk onderzoek naar slecht slapen bij een volle maan 

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar slecht slapen bij een volle maan. Onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit van Basel in Zwitserland hebben aangetoond dat het bij een volle maan langer kan duren om in slaap te vallen, slechter te slapen, korter te slapen en minder diep te slapen. Terwijl ander onderzoek vergelijkbare resultaten heeft opgeleverd, zijn er nog geen definitieve conclusies getrokken onder de wetenschappelijke gemeenschap.

Astrologie en de volle maan

In de wereld van de astrologie is het echter geen verrassing dat een volle maan kan zorgen voor slecht slapen. De maan bestuurt de oceaan (de aantrekkingskracht van de maan op aarde bepaalt de getijden van de oceaan en mensen bestaan ​​voor 50 tot 70 procent uit water. Omdat de maan de oceanen en wateren op aarde beheerst kan het menselijk lichaam ook worden beïnvloed door de maanstanden.” Omdat de maan de wateren op aarde beïnvloedt, gelooft astrologie dat deze ook de wateren in ons beïnvloedt. Hieronder diverse effecten die de volle maan op de (slechte) slaap kan hebben, volgens astrologen.

slecht slapen volle maan

1. Niet kunnen slapen bij volle maan

Het kan moeilijker zijn om te slapen vanwege de directe impact van de volle maan op het waterelement in ons lichaam. Het gemiddelde menselijke lichaam is 60% water, waardoor de maan behoorlijk in staat is om onze stemming en mentale toestand te veranderen. Als de geest turbulent is, is het moeilijk om te slapen. Beeld je af wat een volle maan of een nieuwe maan onze gedachte kan doen Een turbulente geest kan een veel moeilijkere tijd betekenen om in slaap te vallen en te blijven. Kortom, slecht slapen bij een volle maan, er is zeker een verband.

2. Je kunt actiever dromen

Wat er precies gebeurt als je droomt is ingewikkeld. Veel van de actieve dromen gebeuren volgens de astrologie rond een volle maan.

3. Slecht slapen bij volle maand en rusteloosheid

Je rusteloos voelen wanneer je probeert te slapen kan ongelooflijk hinderlijk zijn. Maar hopelijk zijn deze nachten gerelateerd aan slecht slapen beperkt tot de volle maan.

4. Je hebt misschien het gevoel dat je minder slaap nodig hebt

Het is mogelijk dat uw lichaam tijdens een volle maan het gevoel heeft dat het minder slaap nodig heeft. Volgens astrologie komt dit door de energie die uit het licht van de maan komt.

5. Slecht slapen bij volle maan – moeilijker ’s ochtends uit bed te komen

Als je je al down voelt, kan de volle maan je tijdelijk slechter doen voelen. Hierdoor kan je voor je wil gaan slapen, meer gaan piekeren en nadenken. Zo heeft de volle maan indirect effect op het slecht slapen. 

6. U wilt misschien later opblijven

Met een volle maan slaap je waarschijnlijk minder en daardoor slechter. Deze verandering is echter niet altijd omdat je je onrustig voelt. Degenen die zich al energiek voelen, kunnen volgens de astrologie een extra boost voelen samen met de volle maan.

Slecht / niet kunnen slapen bij volle maan

De invloed van de maan op jou, astrologisch, kan zowel emotioneel als fysiek zijn. Beide aspecten kunnen uw slechte slaap bij een volle maan beïnvloeden. De maan is diep gegraveerd met onze onderbewuste emoties, daarom is het geen wonder dat maanfasen onze slaappatronen beïnvloeden. Hoewel de wetenschap nog steeds probeert te achterhalen hoe of of de maan onze slaap beïnvloedt, heeft astrologie biologisch gezien een diepe correlatie gevonden. Niet kunnen slapen bij een volle maan? We geven je graag advies om je slaapkwaliteit te verbeteren.  

Beter slapen bij een volle maan?- Tip 

In dit blog hebben we je antwoord gegeven op de waarom vraag rondom slapen bij een volle maan. Als jij nu slecht slaapt en beter wil gaan slapen bij een volle maan, willen we je als tip meegeven om aan de slag te gaan met de cursus, beter slapen in 7 stappen. Deze richt zich puur op de natuurlijke oorzaken in het verbeteren van het slapen. 

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden