Slapen met thee

Thee om te slapen is er in diverse smaken, zeker als je niet goed kunt slapen. Grote voordeel van thee is dat dit veelal natuurlijke producten bevat. In tegenstelling tot de chemische slaapmiddelen die door artsen worden voorgeschreven. Daarom raden we zeker aan om eerst de natuurlijke alternatieven te proberen en te kijken wat voor jou het beste werkt. In dit blog vertellen we je alles over de soorten thee die het slapen stimuleren. 

Soorten thee om te slapen 

Als je in de avond graag standaard koffie of thee drinkt voor het slapen gaan, wees dan bewust van het feit dat deze varianten cafeïne bevatten. Van dit laatste middel is bekend dat het opwekkend werkt en stimulerend werkt. Als je daarna wil slapen werkt dit dus tegen je. 

Slecht slapen met groene en zwarte thee?

Slapen met groene en zwarte thee is moeilijker. Veel mensen denken dat er in groene thee geen cafeïne zit en het daarom geschikt is als slaapthee. Dit is niet het geval, e slaapt er juist slechter van. Er zit veel minder cafeïne in dan bij zwarte thee, maar toch een kleine hoeveelheid. Als je wil slapen en daarvoor thee wil drinken, neem dan geen groene of zwarte. 

Kruidenthee om te slapen 

Kruidenthee is de beste optie voor als je wil gaan slapen. Er zijn diverse planten die bekend staat om het rustgevende effect wat ze bewerkstelligen:

slapen thee

Slapen met thee – Kamille

Eerste variant thee die helpt bij het slapen is kamille. Dit is een natuurlijk, mild kalmeringsmiddel wat slaapopwekkend werkt. Dit komt mede door het antioxidant apigenin wat in de kamille thee zit. Niet alleen voor het in slaap vallen is deze thee uitstekend geschikt, ook om angsten te verminderen en ontstekingen te remmen is dit een perfecte keus. Er zijn veel studies die bewijzen dat mensen die vaak kamille thee drinken voor het slapen, sneller in slaap vallen en beter kwaliteit van slaap hebben. 

> Kamillethee bestellen

Slapen met thee – Valeriaanwortel

Tweede variant thee die slapen met thee bevordert is valeriaan. Deze behoort tot een van de populairste kruiden slaapmiddelen. Er zijn zelfs capsules beschikbaar, maar ook valeriaan in vloeibare vorm of de thee. Valeriaan: 

  • Werkt goed tegen slapeloosheid
  • Werkt als je nerveus bent
  • Werkt bij stress en angsten 
  • Werkt goed bij hoofdpijn

Valeriaan is ook een natuurlijk product zonder bijwerkingen. Wetenschappers weten nog niet precies hoe het komt dat je beter gaat slapen met deze thee. Vermoedelijk heeft het te maken dat een bepaald type neurotransmitter verhoogt. 

> Valeriaanthee bestellen

Slapen met thee – Lavendel 

Slapen met lavendel thee is de volgende optie. Dit werkt rustgevend. De mensen drinken deze thee ter ontspanning, om beter te slapen en om de zenuwen te kalmeren. Ook uit onderzoek zijn deze conclusies getrokken. Zeker mensen die slaapproblemen hebben hebben baat bij dit kruid. 

> Lavendelthee bestellen

Thee voor het slapen – Citroenmelisse

Slapen met citroenmelisse is de volgende theesoort die positief werkt bij het in slaap vallen. Citroenmelisse behoort tot de muntfamilie. Bij aromatherapie wordt dit kruid veelal gebruikt. Citroenmelisse wordt al duizenden jaren gebruikt bij stressreductie en het verbeteren van de slaap. 

> Citroenmelisse bestellen 

Thee om te slapen – Passiebloem 

Passiebloem is steeds populairder aan het worden als goede thee om te slapen. Ook hier hebben diverse studies uitgewezen dat de kwaliteit van slaap verbeterd en angsten worden verlicht. Passiebloem zie je wel eens terug in combinatie met valeriaanwortel en hop. 

> Passiebloemthee bestellen 

Meer vragen over beter slapen met thee?

Mocht je meer vragen hebben over beter slapen met thee, kan je altijd mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl.