Slecht slapen tips

Slecht slapen, in dit blog krijg je diverse tips om jouw problemen op dit gebied te verhelpen. Deze variëren van lichamelijke tot geestelijke tips. Haal er eens wat uit waarvan je denkt, dit kan helpen voor mij en probeer het uit.

Slecht slapen tips

Slecht slapen tips – adem in door je linker neusgat

De eerste tips tegen slecht slapen, is op basis van een yogamethode. Ga op je linkerkant liggen en leg een vinger op je rechterneusgat, zodat deze sluit. Begin langzaam en adem ‘diep’ in door het linker neusgat. Dit zal je bloeddruk verlagen waardoor je zal kalmeren. Volgens wetenschappers is deze slecht slapen tip goed bij oververhitting of bij opvliegers.

Slecht slapen tips – ontspannen en aanspannen

Slecht slapen tips, ontspannen en aanspannen. Door al jouw spieren te ontspannen kan je lichaam zich optimaal voorbereiden op slaap. Ga rustig op je rug liggen, adem diep in door je neus en span je tenen aan, ontspan daarna. Dit helpt echt.

Tips tegen slecht slapen – Blijf wakker

Een volgende tip tegen slecht slapen. Daag jezelf uit om wakker te blijven. Je hersenen zullen gaan tegen werken. Dit noemen we ook wel de slaapparadox. Houd je ogen open en zeg tegen jezelf, ik wil niet slapen. De hersenen kunnen negatieve gedachten niet goed verwerken. Het wordt geïnterpreteerd als instructie om in slaap te vallen.

Slecht slapen tip 4 – De dag herleven

De vierde tip tegen slecht slapen is de dag herleven. Het onthouden van de details van de afgelopen dag in een omgekeerde volgorde zal voor een schone geest zorgen. Herinner de geluiden, gesprekken en beelden van de dag. Dit zal je naar een geestelijke toestand brengen waarin je je richt op iets specifieks. Je hebt zo afleiding en zal niet denken aan wat je allemaal nog moet doen en waar je zorgen over hebt. Klaar dus om in slaap te vallen.

Tips tegen slecht slapen – Een zorgenlijst maken

Slecht slapen tip, de zorgenlijst. Een grote oorzaak van slapeloosheid is het doornemen van een to-do lijstje voor je naar bed gaat. Je bent vaak bang om dingen te vergeten waardoor het in je hoofd blijft hangen. Ga dus voor je naar bed gaat alle zaken die in je hoofd zitten op papier zetten. Zo kan je het loslaten tot de volgende dag. Dit is een slecht slapen tip die goed werkt bij veel mensen. Schrijf je zorgen van je weg en pak ze de dag erna weer op.

Slecht slapen tips – Lees een boek over slapen

De laatste slecht slapen tips, lees een goed boek over slapen. Jouw slechte slaapgewoonten oplossen kan echt. Zelfs zonder medicijnen of middelen. Er zijn tal van boeken en cursussen rondom slaap. Probeer eens een zelfhulpboek uit voor je naar een dokter stapt. Wij raden het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’ aan. Lees hier meer over dit boek. Dit waren de slecht slapen tips, veel succes met het oplossen van jouw problemen. Mocht je nog vragen hebben kan je een e-mail sturen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden