Slaapstoornissen behandeling

Slaapstoornissen de behandeling, in dit artikel lees je er alles over. Er zijn diverse redenen waarom jij nog niet de juiste behandeling voor je slaapstoornis hebt gevonden.

Slaapstoornissen behandeling – Het cortisol level

Slaapstoornissen, in veel van de behandelingen wordt het cortisol level niet meegenomen. Door het cortisol level in jouw lichaam te verlagen, zal je al snel een stuk sneller in slaap vakken. Dit is namelijk het stresshormoon in je lichaam. Als dit naar een laag niveau gebracht is, kan je veilig slapen en zal de aanmaak van het slaaphormoon worden bevordert. Het cortisol level kan al snel te hoog worden door stress, te veel licht laat op de avond, teveel ondernomen of uitputting van de bijnier. Als je jouw slaapstoornis wil behandelen, is dit echt iets om rekening mee te houden.

slaapstoornissen behandeling

Slaapstoornissen behandeling – Een tekort aan daglicht

Slaapstoornissen de behandeling, let op de hoeveelheid daglicht. Serotonine reageert goed op daglicht. Bij een zonnige dag wordt dit optimaal aangemaakt door het lichaam. Serotonine is een neurotransmitter Een tryptamine die van invloed is op de stemming, het zelfvertrouwen, het slapen, de eetlust, de seksuele activiteiten, etc. Erg belangrijk dus.

Waar serotonine optimaal wordt aangemaakt bij daglicht, wordt melatonine, het slaaphormoon, optimaal aangemaakt in een donkere kamer. Wat is dan ons advies inzake de slaapstoornissen behandeling? Overdag veel zon en daglicht, kijk niet teveel naar schermen en in lampen, in de avond een kamer die donker is.

Slaapstoornis behandeling – Drankjes

Volgende slaapstoornissen behandeling zaken om rekening mee te houden zijn drankjes zoals alcohol en cafeïne. Geen koffie te laat op de avond meer drinken, door de cafeïne zal je wakker worden gehouden. Dit zit ook in thee. In een stuk kleinere mate maar het zit er wel in. Bij alcohol gelden weer iets andere oorzaken. Je zal misschien sneller in slaap vallen, maar de kwaliteit van je slaap is vele malen slechter. Dit is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek.

Met een actievere levensstijl jouw slaapstoornissen behandelen

Een van de beste behandelingen voor jouw slaapstoornissen is een actieve levensstijl. Je serotonine level zal worden verhoogd en je zal je lekkerder in je vel voelen. Andere reden is dat je lichaam uitgeput gaat raken. Hierdoor krijg je sneller de behoefte om te slapen. Uit onderzoek is gebleken dat bij fitness het slaapgevoel het sterkst is. Na het doen van diverse krachtoefeningen zal je het snelst slapen.

Slaapstoornissen behandeling – Middelen

Naast de net besproken tips om jouw slaapstoornissen behandeling te versterken, zijn er nog enkele hulpmiddelen waar je gebruik van kan maken. Hier een opsomming met linkjes;

Andere behandelingsmethoden voor jouw slaapstoornis zijn een slaapcurcus. Zelf raden we de cursus perfect slapen in 7 stappen aan. Deze richt zich op de ‘natuurlijke’ factoren van de stoornissen + geen gebruik van medicatie. Hierbij een link met wat extra info over het downloaden van de cursus.