Reiskussen

Een reiskussen is een U-vormig kussen dat je op je nek kunt leggen. Misschien heb je er wel eens eentje gezien wanneer je op Schiphol was of in een winkel waar reis gerelateerde spullen verkocht worden. Een reiskussen gaat onder verschillende namen, namelijk; een travel pillow, een nekkussen en een reiskussentje. Hierdoor zal ik deze verschillende synoniemen ook gebruiken in dit artikel. Veel mensen denken dat een reiskussen enkel en alleen bedoeld is als nekkussen voor in het vliegtuig. Dit is zeker niet het geval. Elke reis wordt comfortabeler met een nekkussen. Mocht je af en toe reizen, dan raad ik het aan om een reiskussentje te kopen. De travel pillow bestaat er in verschillende vormen en maten en kan je helpen met meerdere dingen tijdens de reis. Je kan een nekkussen overal wel vinden, zoals online of bijvoorbeeld op Schiphol.

Reiskussen voor kinderen

Wanneer je met kinderen reist, is een reiskussen ideaal. Je kind kan namelijk het nekkussen om hun eigen nek doen en daarna tegen je aan gaan liggen. De nekkussen zorgt voor steun waardoor je kind lekker kan gaan slapen. Dit is vooral handig tijdens een vliegtuigreis of in de auto of bus. Je kind kan overal gewoon tegen je aan gaan liggen met het kussen om zijn of haar nek en in slaap vallen of even lekker relaxen. Je hoeft niet bang te zijn dat je kind in een verkeerde positie terecht komt met de nek want bijna alle travel pillows geven genoeg steun om dit te voorkomen.

nekkussen

Reiskussen voor in het vliegtuig

Als je op reis gaat met het vliegtuig, is het vervoer naar de bestemming toe vaak wat vervelend en oncomfortabel. Vooral wanneer je een vlucht hebt die lang duurt of wanneer je een nachtvlucht hebt maar je niet kan slapen. Hetzelfde geldt voor een lange auto of busrit. Er is één activiteit in een vliegtuig waar heel veel mensen moeite mee hebben, namelijk slapen in het vliegtuig. Natuurlijk heb je altijd de mazzelaars die een upgrade krijgen, of gewoon genoeg geld neerleggen voor businessclass of bovendek, maar we gaan er even vanuit dat de meerderheid van ons daar niet toe behoort.  Dit betekent dat je een economy class stoel hebt voor de hele vliegt. Lekker met z’n allen dicht op elkaar gepropt. Probeer dan maar eens te slapen terwijl je tegen niemand aan kan liggen.

Een reiskussen is ideaal voor het slapen in een vliegtuig. En dan het liefst een nekkussen die je kunt opblazen, dat scheelt een beetje ruimte in je bagage. Combineer je reiskussen met een slaapmasker en je kan lekker slapen in het vliegtuig! Mocht je een reiskussen eens willen uitproberen, op schiphol zijn er verschillende winkeltjes die reiskussens aanbieden.

Verschillende soorten en maten reiskussens

Omdat bijna iedereen wel eens reist, dit hoeft niet met het vliegtuig te zijn, is er een ontzettend groot aanbod aan reiskussen te vinden. Zo heb je zoals ik hierboven al noemde een travel pillow die je kunt opblazen. Dit kussen heeft hetzelfde idee als een luchtbed. Je koopt het kussen leeg en er zit een tuitje aan waarin je kan blazen om het kussen tot een kussen te vormen. Dit kussen is vooral handig voor wanneer je niet wilt slepen met een kussen want als je het kussen leeg laat lopen is het ongeveer zo groot als een sok. Ideaal voor in de handbagage. Deze reiskussen is alleen niet zo comfortabel tijdens het dragen ervan.

reiskussen

Nekkussen voor slapen

Naast het opblaasbare reiskussen bestaat er ook een nekkussen speciaal gemaakt voor het slapen. Dit kussen is gemaakt van traagschuim. Dit materiaal is ook te vinden in kussens. Traagschuim, ook wel memory foam genoemd, vormt zich naar de vormen van je lichaam en blijft zo gevormd. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk kunt slapen wanneer je een nekkussen hebt van dit materiaal. Het nadeel van een reiskussen die gemaakt is van traagschuim is de prijs en dat het een groot kussen is die je niet makkelijk wegstopt. Traagschuim is niet goedkoop dus je betaald al snel wat meer geld voor een nekkussen. Zelf vind ik het geld het waard, ik slaap heerlijk met een nekkussen van traagschuim.

Meer informatie?

Mocht je na het lezen van dit artikel interesse hebben gekregen in een reiskussen, kijk dan eens op bol.com, wanneer je op deze link klikt kom je uit op de pagina die vol staat met reiskussens in verschillende prijsklassen.