Reiskussen

Een reiskussen is een U-vormig kussen dat je op je nek kunt leggen. Misschien heb je er wel eens eentje gezien wanneer je op Schiphol was of in een winkel waar reis gerelateerde spullen verkocht worden. Een reiskussen gaat onder verschillende namen, namelijk; een travel pillow, een nekkussen en een reiskussentje. Hierdoor zal ik deze verschillende synoniemen ook gebruiken in dit artikel. Veel mensen denken dat een reiskussen enkel en alleen bedoeld is als nekkussen voor in het vliegtuig. Dit is zeker niet het geval. Elke reis wordt comfortabeler met een nekkussen. Mocht je af en toe reizen, dan raad ik het aan om een reiskussentje te kopen. De travel pillow bestaat er in verschillende vormen en maten en kan je helpen met meerdere dingen tijdens de reis. Je kan een nekkussen overal wel vinden, zoals online of bijvoorbeeld op Schiphol.

Reiskussen voor kinderen

Wanneer je met kinderen reist, is een reiskussen ideaal. Je kind kan namelijk het nekkussen om hun eigen nek doen en daarna tegen je aan gaan liggen. De nekkussen zorgt voor steun waardoor je kind lekker kan gaan slapen. Dit is vooral handig tijdens een vliegtuigreis of in de auto of bus. Je kind kan overal gewoon tegen je aan gaan liggen met het kussen om zijn of haar nek en in slaap vallen of even lekker relaxen. Je hoeft niet bang te zijn dat je kind in een verkeerde positie terecht komt met de nek want bijna alle travel pillows geven genoeg steun om dit te voorkomen.

nekkussen

Reiskussen voor in het vliegtuig

Als je op reis gaat met het vliegtuig, is het vervoer naar de bestemming toe vaak wat vervelend en oncomfortabel. Vooral wanneer je een vlucht hebt die lang duurt of wanneer je een nachtvlucht hebt maar je niet kan slapen. Hetzelfde geldt voor een lange auto of busrit. Er is één activiteit in een vliegtuig waar heel veel mensen moeite mee hebben, namelijk slapen in het vliegtuig. Natuurlijk heb je altijd de mazzelaars die een upgrade krijgen, of gewoon genoeg geld neerleggen voor businessclass of bovendek, maar we gaan er even vanuit dat de meerderheid van ons daar niet toe behoort.  Dit betekent dat je een economy class stoel hebt voor de hele vliegt. Lekker met z’n allen dicht op elkaar gepropt. Probeer dan maar eens te slapen terwijl je tegen niemand aan kan liggen.

Een reiskussen is ideaal voor het slapen in een vliegtuig. En dan het liefst een nekkussen die je kunt opblazen, dat scheelt een beetje ruimte in je bagage. Combineer je reiskussen met een slaapmasker en je kan lekker slapen in het vliegtuig! Mocht je een reiskussen eens willen uitproberen, op schiphol zijn er verschillende winkeltjes die reiskussens aanbieden.

Verschillende soorten en maten reiskussens

Omdat bijna iedereen wel eens reist, dit hoeft niet met het vliegtuig te zijn, is er een ontzettend groot aanbod aan reiskussen te vinden. Zo heb je zoals ik hierboven al noemde een travel pillow die je kunt opblazen. Dit kussen heeft hetzelfde idee als een luchtbed. Je koopt het kussen leeg en er zit een tuitje aan waarin je kan blazen om het kussen tot een kussen te vormen. Dit kussen is vooral handig voor wanneer je niet wilt slepen met een kussen want als je het kussen leeg laat lopen is het ongeveer zo groot als een sok. Ideaal voor in de handbagage. Deze reiskussen is alleen niet zo comfortabel tijdens het dragen ervan.

reiskussen

Nekkussen voor slapen

Naast het opblaasbare reiskussen bestaat er ook een nekkussen speciaal gemaakt voor het slapen. Dit kussen is gemaakt van traagschuim. Dit materiaal is ook te vinden in kussens. Traagschuim, ook wel memory foam genoemd, vormt zich naar de vormen van je lichaam en blijft zo gevormd. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk kunt slapen wanneer je een nekkussen hebt van dit materiaal. Het nadeel van een reiskussen die gemaakt is van traagschuim is de prijs en dat het een groot kussen is die je niet makkelijk wegstopt. Traagschuim is niet goedkoop dus je betaald al snel wat meer geld voor een nekkussen. Zelf vind ik het geld het waard, ik slaap heerlijk met een nekkussen van traagschuim.

Voordelen reiskussens

De 5 voordelen van reiskussens, waarom je er een zou moeten hebben voor jouw volgende reis.

1. Comfort: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van reiskussens is het comfort dat ze bieden. Deze kussens zijn speciaal ontworpen om je lichaam te ondersteunen en de druk te verlichten die op je nek, rug en schouders wordt uitgeoefend tijdens het reizen. Met een reiskussen kan je comfortabel zitten en slapen tijdens een lange vlucht, treinrit, of roadtrip. Daarnaast helpt het om de bloedtoevoer te verbeteren, waardoor je minder last krijgt van stijve spieren en gewrichten.

2. Gezondheidsvoordelen: Een andere reden om een reiskussen te gebruiken, zijn de gezondheidsvoordelen. Rugklachten en nekpijn zijn veelvoorkomende problemen bij reizigers, vooral tijdens lange ritten. Een reiskussen kan helpen om deze problemen te verminderen door je lichaam ondersteuning te bieden en de druk op de ruggengraat te verlichten. Daarbij helpt het ook om hoofdpijn en spiervermoeidheid te verminderen, wat vaak voorkomt bij lange reizen.

3. Vermindert lawaai en licht: Een ander voordeel van het gebruik van een reiskussen is dat het helpt om lawaai en licht te verminderen. Deze kussens zijn vaak gemaakt van geluiddempend of geluidsabsorberend materiaal en zijn ontworpen om het geluid tijdens het reizen te verminderen. Ook kan het kussen helpen om het licht te verminderen, zodat je makkelijker kunt slapen in een verlichte omgeving.

4. Vermindert reisangst: Reisangst en claustrofobie zijn twee veelvoorkomende problemen bij reizigers, vooral tijdens lange vluchten. Reiskussens kunnen helpen om deze angst te verminderen door je lichaam te ondersteunen en een gevoel van veiligheid en comfort te bieden. Hierdoor kan je makkelijker ontspannen en rusten tijdens je reis.

5. Handig: Naast alle bovengenoemde voordelen, zijn reiskussens ook gewoon ontzettend handig om te hebben tijdens het reizen. Ze zijn makkelijk mee te nemen en nemen weinig ruimte in beslag in je bagage. Ook kan je ze gebruiken als kussen of steun tijdens het werken of lezen in de auto of trein. Er zijn veel verschillende soorten en maten reiskussens beschikbaar, dus er is altijd wel een kussen dat past bij jouw reisbehoeften.

Reiskussen kopen – Factoren

Bij het aanschaffen van een reiskussen zijn er verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je een kussen kiest dat comfortabel en geschikt is voor jouw reisbehoeften. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Type kussen
Er zijn verschillende types reiskussens beschikbaar, zoals opblaasbare kussens, memory foam kussens, nekkussens en meer. Kies het type dat het beste bij jouw voorkeuren en behoeften past.

Materiaal
Het materiaal van het kussen kan van invloed zijn op het comfort en de duurzaamheid. Memory foam biedt bijvoorbeeld ondersteuning en past zich aan de vorm van je nek aan, terwijl opblaasbare kussens compact zijn voor reizen.

Grootte en vorm
Overweeg de grootte en vorm van het kussen. Sommige reiskussens zijn speciaal ontworpen om je nek te ondersteunen, terwijl andere meer algemene vormen hebben.

reis kussen

Ondersteuning
Als je op zoek bent naar nek- en hoofdondersteuning tijdens het reizen, kies dan voor een kussen dat ergonomisch ontworpen is om je nek goed te ondersteunen.

Compactheid en draagbaarheid
Reiskussens moeten gemakkelijk mee te nemen zijn. Opblaasbare kussens kunnen worden leeggelaten en compact worden opgeborgen, terwijl sommige memory foam kussens inklapbaar zijn.

Gemak van reiniging
Kies een kussen met een afneembare en wasbare hoes, zodat je het kussen schoon en fris kunt houden tijdens je reizen.

Opblaasbaar of niet-opblaasbaar
Opblaasbare kussens zijn zeer draagbaar en kunnen worden aangepast aan de gewenste stevigheid. Zorg ervoor dat het kussen een gemakkelijk te gebruiken ventiel heeft.

Veelzijdigheid
Overweeg of je het kussen niet alleen tijdens vliegreizen, maar ook tijdens andere situaties, zoals autoritten of kampeervakanties, wilt gebruiken.

Prijs
De prijs van reiskussens kan variëren. Overweeg je budget en kies een kussen dat aan je behoeften voldoet zonder de bank te breken.

Beoordelingen en ervaringen
Lees beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers om een beter inzicht te krijgen in de prestaties, duurzaamheid en comfort van het kussen.

Probeer het uit
Als mogelijk, probeer het kussen uit voordat je het koopt. Dit kan je helpen om te bepalen of het kussen de gewenste ondersteuning en comfort biedt.

Garantie en retourbeleid
Controleer of het kussen wordt geleverd met garantie en begrijp het retourbeleid van de verkoper voor het geval je niet tevreden bent met het product.
Het juiste reiskussen kan je comfort tijdens reizen aanzienlijk verbeteren, dus neem de tijd om een kussen te kiezen dat aan je behoeften voldoet en goed past bij de aard van je reizen.

Meer informatie?

Mocht je na het lezen van dit artikel interesse hebben gekregen in een reiskussen, kijk dan eens op bol.com, wanneer je op deze link klikt kom je uit op de pagina die vol staat met reiskussens in verschillende prijsklassen.