Slapeloze nachten

Heb jij last van slapeloze nachten? Dit is erg vervelend. In dit artikel geven we je tientallen tips die je kunnen helpen met het oplossen en zoeken naar de oorzaken van jouw slapeloze nachten.

Slapeloze nachten en wakker worden

Tip 1. Wordt elke dag op hetzelfde tijdstip wakker. Het is verleidelijk om laat in het weekend te slapen, vooral als je doordeweeks slecht hebt geslapen. Als u echter aan slapeloze nachten lijdt, moet u elke dag op hetzelfde tijdstip opstaan ​​om uw lichaam te trainen om op een consistent tijdstip wakker te worden.

Slapeloze nachten en alcohol / koffie / medicijnen 

Tip 2 voor slapeloze nachten. Elimineer alcohol en stimulerende middelen zoals nicotine en cafeïne. De effecten van cafeïne kunnen enkele uren duren, misschien tot 24 uur, dus de kans dat het de slaap beïnvloedt, is aanzienlijk. Cafeïne kan niet alleen problemen veroorzaken bij het initiëren van de slaap, maar kan ook frequent ontwaken veroorzaken. 

Alcohol kan de eerste paar uur na consumptie een kalmerend effect hebben, maar het kan vervolgens leiden tot frequente opwinding en een niet-rustgevende nachtrust> slapeloze nachten zonder kwaliteit van slaap. . 

Als u medicijnen gebruikt die als stimulerende middelen werken, zoals decongestiva of astma-inhalatoren, vraag dan uw arts wanneer deze het beste kunnen worden ingenomen om de invloed op de slaap te minimaliseren en de slapeloze nachten te voorkomen.

Slapeloze nachten en dutjes 

Tip 3: Beperk dutjes als je slapeloze nachten wil voorkomen. Hoewel dutten een goede manier lijkt om gemiste slaap in te halen, is het niet altijd zo. Het is belangrijk om een ​​regelmatig slaappatroon op te zetten en te onderhouden en zichzelf te trainen om slaap te associëren met signalen zoals duisternis en een consistente bedtijd. Overdag slapen kan de kwaliteit van de nachtelijke slaap beïnvloeden en heeft dus direct effect op de slapeloze nachten.

Slapeloze nachten en lichaamsbeweging 

Tip 4 Train regelmatig. Regelmatige lichaamsbeweging kan de slaapkwaliteit en duur verbeteren. Trainen direct voor het slapengaan kan echter een stimulerend effect hebben op het lichaam en moet worden vermeden. Probeer ten minste drie uur voordat u van plan bent te gaan slapen, de training te beëindigen om slapeloze nachten te voorkomen. 

slapeloze nachten

Activiteiten in bed 

Tip 5. Beperk activiteiten in bed. Het bed is om te slapen en seks te hebben en dat is alles. Als u lijdt aan slapeloze nachten, moet u niet in bed gaan werken achter de laptop, gaan studeren of telefoneren. Vermijd televisie kijken of naar de radio te luisteren. Al deze activiteiten kunnen de alertheid vergroten en het moeilijker maken om in slaap te vallen.

Eten en drinken 

Slapeloze nachten voorkomen tip 6. Eet of drink niet vlak voordat u naar bed gaat. Een laat diner of een snack voor het slapen gaan eten kan het spijsverteringsstelsel activeren en je wakker houden. Als u last heeft van brandend maagzuur, is het nog belangrijker om eten en drinken te vermijden vlak voor het slapengaan, omdat dit uw symptomen kan verergeren en de oorzaak kan zijn van een slapeloze nacht. Bovendien kan het drinken van veel vocht voor het slapengaan de blaas overweldigen, waardoor u vaak naar de badkamer moet om uw slaap te verstoren.

Slapeloze nachten voorkomen door een comfortabele slaapomgeving 

Tip 7 voor slapeloze nachten. Maak uw slaapomgeving comfortabel. Temperatuur, verlichting en geluid tellen allemaal mee voor de kwaliteit van slapen. Je bed moet comfortabel aanvoelen en als je een huisdier hebt dat bij je in de kamer slaapt, overweeg dan om het huisdier ergens anders te laten slapen als het de neiging heeft om ’s nachts lawaai te maken.

Zorgen en slapeloze nachten

Tip 8. Zorg dat je je geen zorgen maakt voordat je naar bed gaat, dit zal zeker resulteren in slapeloze nachten. Als je merkt dat je in bed ligt te denken aan morgen, overweeg dan om een ​​periode te reserveren – misschien na het eten – om de dag te herzien en plannen te maken voor de volgende dag. Het doel is om deze dingen te vermijden terwijl je in slaap probeert te vallen. Het is ook handig om een ​​lijst te maken van bijvoorbeeld werkgerelateerde taken voor de volgende dag voordat u het werk verlaat. Dat neemt uw zorgen en hopelijk uw slapeloze nachten weg.

Stress en slapeloze nachten

Tip 9. Stress verminderen en slapeloze nachten vermijden gaan hand in hand. Er zijn een aantal ontspanningstherapieën en stressverminderende methoden die je misschien wilt proberen om de geest en het lichaam te ontspannen voordat je naar bed gaat. Voorbeelden hiervan zijn progressieve spierontspanning, diepe ademhalingstechnieken, meditatie en biofeedback.

Beter slapen tijdens slapeloze nachten?

De tips uit dit blog over slapeloze nachten gaan je zeker helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Wil je nog meer van dit soort tips of zelf aan de slag met een bewezen training over slapen? Dan raden we beter slapen in 7 stappen aan. Deze training richt zich puur op de natuurlijke oorzaken van slecht slapen en slapeloze nachten. 

Voor meer vragen over dit topic, de training of een ander slaapgerelateerd probleem kan je altijd mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden