Slaapproblemen tips

last van Slaapproblemen, onderstaande tips helpen je met het verbeteren van jouw nachtrust. Elke tip is eenvoudig toe te passen.

Tips bij slaapproblemen

De eerste van de tips voor slaapproblemen die ik je wil meegeven is het aanhouden van een vast ritme. Het lichaam houdt van ritme en regelmaat. Sta elke ochtend rond dezelfde tijd op. Bijvoorbeeld tussen 07:00 en half 07:30 of tussen 07:30 of 08:00. Zo raakt je lichaam hieraan gewend.

slaapproblemen tips

Niet te lang in bed blijven liggen!

De tweede tip inzake slaapproblemen heeft betrekking op de duur van het in bed blijven liggen. Diverse wetenschappers en medici hebben bewezen dat je beter niet langer dan 8 uur in bed moet gaan liggen. Zelf als je slecht hebt geslapen is het beter om uit bed te gaan. Blijf hier niet te lang in liggen dus.

Niet gaan woelen

Tip 3 rondom slaapproblemen, ga niet woelen in bed. Ga niet tubben en jezelf druk maken. Als je binnen een half uur niet in slaap kan vallen, raden wij aan om even uit bed te gaan. Ga iets doen wat voor ontspanning zorgt. Drink een kop thee, lees een stukje uit een boek of tijdschrift. Probeer hierna weer in slaap te vallen. Andere tip tegen slaapproblemen die hieraan verwant is, is het constant kijken op de wekker. Hiervan is ook bewezen dat dit juist de situatie verergert. Leg je wekker en daarmee de tijd uit je zicht. Zorg dat je hier niet zomaar op kan kijken. Als je de minuten ziet verstrijken terwijl je wakker ligt, zal dit juist zorgen voor meer irritatie. Belangrijke tip om mee te nemen bij jouw slaapproblemen.

Slaapproblemen tips voor houvast

Hieronder een kleine opsomming van wat tips tegen slaapproblemen waar je makkelijk rekening mee kan houden:

  • Beweeg overdag voldoende. Loop of fiets minimaal een uur en sport minimaal 3 keer per week.
  • Relax voor het slapen gaan. 1 uur voor je gaat slapen gaan lichamelijke activiteiten meer. Op een scherm kijken zoals TV, telefoon of tablet raden we ook af omdat dit de hersenen extra activeert.
  • Je bed is om in te slapen. Niet om hele dagen in te chillen. Als je toch nog even wil lezen, max een half uur.
  • Na 6 uur in de avond geen nicotine en cafeïne meer. Cafeïne zit onder andere in koffie, thee, chocola. Mocht 6 uur niet lukken, dan in ieder geval vanaf 3 uur voor het slapen niet meer.

Probeer enkele van deze tips tegen slaapproblemen eens uit, je zal verrast worden door de effecten op je slaapkwaliteit.

tips bij slaapproblemen

Slaapproblemen tips die niet werken

Veel mensen geven als tip voor slaapproblemen het drinken van wat alcohol. Dit is een tip die niet werkt. Een slaapmuts kan de slaapproblemen juist groter maken dan dat ze zijn. Zo wordt je afhankelijk van de alcohol. Daarnaast heeft alcohol veel invloed op de kwaliteit van jouw slaap, die een stuk slechter zal worden. Neem dus niet elke tip tegen slaapproblemen zomaar aan van mensen. Lees in boeken, cursussen of op het internet wat echt werkt.

Slaapproblemen tips – Kijk naar de onderliggende problemen

Belangrijkste tip die we kunnen meegeven bij slaapproblemen is om te kijken naar de onderliggende problemen, zoals de leefstijl of het stressgehalte. Hoe je dit kan ontdekken? Wij hebben positieve ervaringen met de cursus, beter slapen in 7 stappen. Deze cursus richt zich echt op de oorzaken van de slaapproblemen. Meer info over de cursus om slaapproblemen op te lossen vind je hier.

 

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden