Slapen met BH

‘S Nachts een slaap BH dragen: is het eigenlijk goed om in een BH te slapen?

Het is een oud verhaal en veel sterren beweerden vroeger dat het dragen van een slaap beha ’s nachts kan helpen om het doorzakken van borsten op latere leeftijd te voorkomen. De legendarische Marilyn Monroe beweerde dat ze elke avond een beha droeg.

Het dragen van een beha tijdens het slapen kan echter meer kwaad dan goed doen voor je borsten. Het voorkomt niet dat uw borsten doorhangen zoals wordt beweerd en het veroorzaakt zelfs veel negatieve effecten op uw gezondheid. Over de nadelen van slapen met een standaard BH kan je meer lezen in de volgende paragraaf. 

Het is wel mogelijk om met een Slaap BH een gezonde nachtrust te hebben. Deze BH’s zijn zo ontwikkeld dat ze geen negatieve effecten op de gezondheid hebben.

Slapen in een BH – Voor- en nadelen

Slapen met een beha aan: hoe beïnvloedt het je lichaam?

Hoewel je misschien denkt dat het niet schadelijk is om een ​​beha naar bed te dragen, zoals reeds vermeld, kan het slapen met een beha veel gezondheidsproblemen opleveren. Enkele van deze problemen beschrijven we hieronder:

Slapen met een beha belemmert de bloedsomloop

Is het slecht om te slapen met een bh aan? Ja, een van de belangrijkste negatieve gezondheidseffecten van het dragen van een beha naar bed is dat het je bloedsomloop kan belemmeren, vooral als de beha die je draagt ​​beugel is. Tijdens de slaap wordt de beugel van de beha strak tegen uw huid gedrukt en worden de borstspieren (spieren van de borstwand) vernauwd. Dit beperkt de bloedstroom naar de zenuwen in uw armen en andere delen van het lichaam.

Bovendien kan het dragen van een beha met strakke compressie zoals een sportbeha ’s nachts uw borstweefsel beschadigen, aangezien het dragen ervan constant de bloedcirculatie naar het borstweefsel beperkt. Een slechte bloedcirculatie kan leiden tot duizeligheid en krampen.

Slapen met een beha aan leidt tot rusteloosheid tijdens het slapen

Net zoals het dragen van zeer strakke kleding tijdens het slapen onrust en onbehagen kan veroorzaken, kan het dragen van een beha tijdens het slapen ook leiden tot irritatie en rusteloosheid, wat resulteert in een verstoorde slaap. Zelfs een zeer kleine vernauwing als gevolg van een beha kan onrust veroorzaken die de slaapkwaliteit aantast. Moet je daarom slapen met een BH aan? Het is geen goed idee om met een beha te slapen, omdat dit invloed kan hebben op uw slaap en u mogelijk niet goed slaapt.

Slapen met een beha aan leidt tot irritatie van de huid

Een van de andere gezondheidseffecten van het dragen van een beha tijdens het slapen is dat het huidirritatie kan veroorzaken. De haken en bandjes van de beha kunnen tegen uw huid wrijven, wat huidirritatie en huidletsels veroorzaakt. Deze huidlaesies kunnen zelfs cysten worden als u de beha gedurende lange tijd draagt ​​en vooral als de beha die u draagt ​​beugel is. Terwijl u ’s nachts een beha draagt, voelt of merkt u de lichte pijn of het ongemak veroorzaakt door de huidirritatie door de beha niet.

slapen bh

Slapen met een beha aan leidt tot hyperpigmentatie van de huid

Hyperpigmentatie is verkleuring van uw huid of een ongelijkmatige teint of het verschijnen van donkere vlekken op uw huid. De oorzaak van hyperpigmentatie is een verhoogd melaninepigment op een bepaald deel van uw huid. Melaninepigment bepaalt de kleur van je huid en is aanwezig in de buitenste laag van de huid. Dit pigment wordt geproduceerd door de huidcellen die melanocyten worden genoemd. Het dragen van een bh tijdens het slapen ’s nachts, vooral strakke en beugelbeha’s kunnen leiden tot wrijving, irritatie en schade aan het deel van de huid waar de haken en riemen van de beha tegen uw huid wrijven. Dit kan de melanocyten stimuleren om in dat deel van de huid meer melaninepigment te produceren, wat resulteert in hyperpigmentatie.

Slapen met een beha aan leidt tot schimmelinfectie van uw borsten

Slapen in een beha kan leiden tot een schimmelinfectie van uw borsten. Een ander gezondheidsrisico van het regelmatig dragen van een beha naar bed, een bijzonder slecht passende beha is het krijgen van een schimmelinfectie. De warme en vochtige omgeving die een beha biedt, vormt een ideale voedingsbodem voor de schimmel. Bovendien dragen de meeste vrouwen hun hele leven een beha; daarom zijn ze zeer vatbaar voor het ontwikkelen van een schimmelinfectie van de borsten. Draag daarom geen beha naar bed, vooral niet als je in een heet en vochtig klimaat verblijft.

Slapen met een BH aan heeft invloed op de fysiologie van borsten

Door ’s nachts met het slapen een beha naar bed te dragen, vooral een strakke, strakke en beugelbeha, heb je een negatief effect op het lymfestelsel. Het kan de doorbloeding en lymfedrainage belemmeren, met als gevolg het vasthouden van vocht en chronische ontstekingen. Het lymfestelsel helpt bij het verwijderen van de gifstoffen uit het borstgebied via de lymfeklieren in de oksels. Daarom remt een verminderde lymfedrainage de uitscheiding van gifstoffen uit het lichaam. Het kan oedeem, ongemak en chronische ontsteking van de borsten veroorzaken.

Een speciale slaap beha – is het goed voor je?

Hoewel er veel nadelen zijn aan het dragen van een beha naar bed; toch willen veel vrouwen het tijdens het slapen dragen omdat ze zich er prettiger in voelen. Tegenwoordig zijn er veel soorten slaapbeha’s om uit te kiezen. Deze houden rekening met de nadelen die we net hebben besproken. Met deze BH’s is het dus wel mogelijk om gezond te slapen. 

Zoek bij het kiezen van een slaapbeha naar een beha die is gemaakt van zacht materiaal, brede en zachte bandjes heeft en naadloos is. Kies geen beha die te strak zit of die delen bevat die erin steken of erin graven. Het is een goed idee om een ​​slaapbeha met een grotere maat te kiezen.

Is het beter om met of zonder beha te slapen?

Het is in het algemeen beter om zonder BH te slapen, omdat slapen zonder BH goed is vanwege de hierboven besproken redenen. Bovendien heeft het geen voordelen om ’s nachts een beha te dragen, zoals wordt beweerd. Het maakt je borsten niet mooier en voorkomt ook niet dat ze verslappen.

Heb je echter een grotere maat borsten en vind je slapen zonder BH ongemakkelijk, dan kun je kiezen voor een speciale slaapbeha die naadloos, zacht en comfortabel is, zachte en brede bandjes heeft en geen knopen of haken heeft.