Anti snurkbeugel 

Een anti snurkbeugel is de meest effectieve oplossing als je snurkt. Snurken kan als storend ervaren worden door de partner. Op lange termijn kan snurken ook voor jezelf schade opleveren. Want wist je dat mensen die snurken 3 keer meer kans hebben op de ontwikkeling van klachten met de gezondheid. 

Daarom raden de KNO artsen veelal een anti snurkbeugel aan. Dit is de beste behandeling die er is. Bij 9 op de 10 mensen die snurken lost dit het probleem op en het richt zich op de belangrijkste oorzaak van het snurken. 

Hoe werkt een anti snurkbeugel?

Hoe werkt dit product nu precies? Een anti snurkbeugel richt zich op de oorzaken van snurken. Snurken ontstaat als er belemmeringen van de ademhaling plaatsvinden. Veelal in de holte van de keel. Dit komt omdat de onderkaak naar beneden zakt tijdens het slapen. Hierdoor worden de luchtwegen belemmerd door het zachte gehemelte en de huig. Lucht kan er moeilijker doorheen gaan. Er ontstaat een luchtstroom die turbulent is, waardoor het weefsel in de keel gaat trillen. Door deze trillingen wordt het geluid dat wij snurken noemen opgewerkt, op te lossen met een Anti Snurk beugel

Anti snurk beugel

Snurken minimaliseren met een anti snurkbeugel

Door een anti snurkbeugel wordt de kans op snurken geminimaliseerd. Dit is als ware een prothese voor in de mond. Deze houd tijdens het slapen de onderkaak iets naar voren. Zo blijft de keelholte helemaal vrij en wordt het snurken opgelost. 

De anti snurkbeugels zijn effectief bij:

 • Snurken dat ontstaat ter hoogte van de huig & het zachte gehemelte
 • De achterkant van de tong / strottenklep 

Anti snurkbeugel en de wetenschap

De werking van de anti snurkbeugel / anti snurk bitje is bewezen door de wetenschap. De wetenschap noemt dit ook wel een MRA, Mandibulair Repositie Apparaat. 

Uit onderzoek van de NCBI (Amerikaans onderzoekscentrum) is gebleken dat van de 96% van de proefpersonen die ernstige snurkklachten hadden, 2% overbleef na gebruik van de anti snurkbeugel. Kortom, bijna iedereen uit het onderzoek is geholpen door het anti snurk bitje. 

Ander feit uit dit onderzoek, na 1 jaar gebruikte nog 86% van de proefpersonen dagelijks een anti-snurkbeugel. Ze hadden positieve ervaringen door deze beugel. 

Na 10 jaar is er nog een onderzoek gehouden naar deze mensen, waar ook positieve resultaten uit kwamen.

Eindconclusie was dus ook dat de anti-snurkbeugel een oplossing is voor de lange termijn. 

Anti snurkbeugel op maat

Er is een groot aanbod aan verschillende anti snurkbeugels. Wij raden aan om er 1 op maat te laten maken. Een aanpasbare snurkbeugel is ook mogelijk. Deze kan je zelf vormen naar je gebit. Beiden bieden meer comfort dan een standaard maat en zijn daarnaast ook effectiever. 

Hoe kan je een anti snurkbitje op maat laten maken?

De anti snurk beugel op maat laten maken is makkelijk. Je kan de anti snurk bitjes / beugel zacht laten worden in heet water. Als de beugel zacht is, is deze makkelijk om te vormen. Als je jouw ideale maat hebt, laat je het anti snurkbitje weer hard worden in koud worden. Dit kan je gewoon thuis in de keuken uitvoeren. 

Anti Snurk beugel

Wat zijn de voordelen van de anti-snurkbeugel?

Er zijn diverse voordelen voor het gebruik van een anti snurkbeugel. Enkele zijn er al benoemd in dit blog, maar er zijn nog meer voordelen: 

 • De beugel werkt bij ongeveer 9 op de 10 snurkers > positieve ervaringen
 • Deze werking is door de wetenschap bewezen 
 • De oplossing is makkelijk en kent geen risico’s voor de gezondheid
 • Je kan het anti snurk bitje makkelijk zelf op maat maken 
 • De pasvorm is perfect naar jouw mond 
 • Je slaap zal niet verslechteren 
 • Je hebt gelijk resultaat 
 • Makkelijk om schoon te houden
 • Makkelijk om mee op reis te nemen 

Kortom, genoeg voordelen om een anti snurkbeugel of bitje eens uit te proberen. 

Het kopen van een anti snurkbeugel

Als je een anti snurk beugel wil kopen zijn er verschillende mogelijkheden. Wat zijn nu de beste opties en kosten? Optie 1 is het kopen van een snurkbeugel bij een webshop. Dan ben je qua kosten  rond de 15 en 30 euro kwijt. Hierbij een link naar de bestverkochte snurkbeugels op bol.com 

Anti snurkbeugel kopen bij de kliniek 

Optie 2 is om er 1 te laten aanmeten en maken bij een tandarts of kliniek. Hier liggen de prijzen en kosten een stuk hoger. Deze beugels zijn in de basis qua werking hetzelfde. Wij raden daarom aan om eerst een goedkopere oplossing te proberen. Als dit een positief effect heeft op je klachten met betrekking tot snurken kan je later altijd nog kiezen voor een duurder model. 

Beste optie om te kopen (ons advies): Mr Anti Snurkbeugel 

Optie 3 is Mr Anti Snurkbeugel. Dit is het beste verkochte merk in heel Nederland. Meer dan 50.000 Nederlanders zijn geholpen door deze beugel. Op de website zijn duizenden positieve ervaringen te lezen over dit product. Deze beugel is onder andere verkrijgbaar op bol.com. Hierbij een link naar de Mr Anti Snurkbeugels op dit platform. Wij vinden dit het beste product tegen snurken. Prijs: 27,99.