Slapen in het vliegtuig

Er zijn veel mensen die niet kunnen slapen in het vliegtuig. Tijdens een lange vlucht hebben ze moeite met het inslapen, doorslapen en overnachten. En als ze dan eindelijk in slaap vallen, krijgen ze last van de nek of worden ze snel weer wakker. In dit blog diverse tips om te slapen in het vliegtuig. 

Hoe Slapen in het vliegtuig – stoelkeuze

Eerste tip om de vraag te beantwoorden, ‘’hoe slapen in het vliegtuig’’ is de stoelkeuze. Bij de meeste maatschappijen kan je tegenwoordig jouw eigen stoel selecteren. Wij adviseren om een stoel bij het raam te selecteren. Zo kan je perfect tegen het raam aan leunen. Daarnaast wordt je niet gestoord door jouw buren als deze naar het toilet gaan. 

Slapen in het vliegtuig en oordopjes

Tweede tip om te slapen in het vliegtuig is het gebruik van oordopjes. Met honderden mensen in een cabine veroorzaakt geluid. Schaf daarom voor gebruik goede oordopjes aan die het geluid gaan dempen. Voor een paar euro heb je zo een effectieve oplossing. 

Jouw buren kiezen

Als je met bekenden reist, plan dan zo in dat je naast elkaar zit. Zo weet je vantevoren wat je kunt verwachten en uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de meeste mensen sneller in slaap vallen en beter slapen in het vliegtuig met bekende mensen in de buurt. 

slapen vliegtuig

Heb je contactlenzen?

Als je contactlenzen hebt raden we aan deze uit te doen voor je gaat slapen in het vliegtuig. Door de droge lucht in het elftal kunnen je ogen gaan irriteren met verloop van tijd. 

Prettige kleding dragen in het vliegtuig

Hoe beter slapen in het vliegtuig door kledingkeuze? Draag kleding voor het slapen in het vliegtuig die lekker zit. Een spijkerbroek die te strak zit zal op den duur gaan irriteren. Kies voor lekkere relaxte, warme kleding voor het overnachten. Kleed je in laagjes. Bijvoorbeeld voor de heren een shirt met trui of vest, zodat je wat uit kan trekken als het te warm of koud is. Voor de vrouwen hetzelfde kies verschillende lagen. 

Reiskussens voor in het vliegtuig 

Reiskussens zijn een must have voor het slapen in het vliegtuig. Slapen in een stoel is voor veel mensen erg moeilijk. Ondersteuning middels een reiskussen is de perfecte oplossing. Ook voorkomt dit een stijve nek. 

Eigen muziek

Naast de netbenoemde oordopjes kan ook eigen muziek storende geluiden afsluiten. Maak voor de vlucht een eigen afspeellijst die je kunt afluisteren voor het slapen in het vliegtuig. Kies voor muziek die rustig is, natuurgeluiden of andere sounds waar je ontspannen van wordt. 

Slaapmasker voor in het vliegtuig

Een mens kan veel beter slapen in een vliegtuig als de ruimte donker is. Dat is niet altijd het geval in een cabine in het vliegtuig. Neem daarom een slaapmasker mee voor het overnachten die het storende licht kan afsluiten. 

Hoe slapen in het vliegtuig? Eet genoeg

Volgende tip voor te slapen in het vliegtuig is om voldoende te eten. Een maag die knort kan je slaap echt verstoren. Neem zelf wat snacks mee voor in het vliegtuig (koek, nootjes, fruit, etc). Dit kan het hongergevoel stillen tot je de reguliere maaltijden krijgt. Zo kan je met een vol buikje slapen in het vliegtuig. 

Cafeïne en overnachten in het vliegtuig 

Nuttig niet teveel cafeïne houdende dranken als je wil gaan slapen of overnachten in het vliegtuig. Denk aan Thee, Koffie, Cola, Red Bull etc. Sla een kopje koffie voor een vlucht eens over. Hoe lekker het ook is, het zal ervoor zorgen dat je beter gaat slapen in het vliegtuig. 

Beter Slapen in het vliegtuig.

Dit waren de tips om beter te gaan slapen of overnachten in het vliegtuig. Mocht je nog vragen hebben over hoe je dit kunt aanpakken of andere slaap gerelateerde vragen hebt, kan je altijd mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl