Oordopjes slapen

Oordopjes voor het slapen helpen je bij een goede en comfortabele nachtrust. Veel mensen hebben veel moeite met in slaap vallen. Dat kan door van alles komen, de buren, snurkende bedpartner, huisdieren, harde muziek. Geluidsoverlast is een van de grootste oorzaken van slapeloosheid. Meer dan 20% van alle mensen in Nederland hebben moeite om in slaap te komen. Oordopjes voor het slapen bieden de oplossing. Lees er alles over in dit blog en kom erachter wat de beste oordoppen zijn.

Oordopjes voor het slapen voor geluidsgevoeligheid

Oordopjes voor het slapen werken goed bij mensen die gevoelig zijn voor geluid. De ene persoon is gevoeliger voor geluid dan de ander. Geluid kan als hinderlijk worden gezien als je in slaap probeert te komen. Wist je dat tijdens het slapen geluid nog steeds wordt opgepikt door de hersenen. De hersenen blijven deze impulsen verwerken. Bij mensen die licht slapen kan dit ervoor zorgen dat ze wakker worden van zachte geluiden. Iets wat je met oordopjes tijdens het slapen kan voorkomen.

Oordopjes slapen

Soorten oordopjes voor het slapen

Er zijn twee soorten oordopjes voor bij het slapen, de universele en de op maat gemaakte, ook wel otoplastieken genoemd. Grootste verschil tussen deze twee varianten is de dempingswaarde. Waar universele slaapoordoppen gemiddeld 25 decibel dempen, dempen op maat gemaakte oordoppen rond de 40 decibel, een stuk meer dus.

Universele oordopjes voor het slapen

De duurdere universele oordopjes voor bij het slapen hebben een unieke filter en zijn veelal van thermoplastisch materiaal gemaakt. Dit materiaal vormt zich door de warmte die jouw lichaam voortbrengt naar het formaat van jouw oor. Zo ben je verzekerd van de beste pasvorm. Het materiaal is daarnaast hyppoallergeen. Een dure term maar dit betekent dat er geen irritaties aan de huid worden veroorzaakt.

Op maat gemaakte oordopjes voor bij het slapen

Bij op maat gemaakte oordopjes voor bij het slapen, wordt er een kopie van je oren gemaakt. Hierdoor zullen de oordoppen de hele gehoorgang afsluiten. De otoplastieken zijn van zacht materiaal gemaakt. Hierdoor zijn deze op maat gemaakte oordopjes ook comfortabel voor mensen die op hun zij slapen.

Geluid is nooit helemaal weg te nemen

Ook al heb je de beste oordopjes voor het slapen, geluid is nooit helemaal weg te nemen. Geleiding van geluid vindt plaats op twee manieren. Via je botten en door de lucht. Ons schedelbot vangt ook de trillingen van het geluid op, ook wel beengeleiding genoemd. Hierdoor wordt het trommelvlies in trilling gebracht, wat zo weer waargenomen wordt als geluid. Kortom, geluid kan je nooit 100% wegnemen middels oordopjes bij het slapen.

oordopjes voor het slapen

Multifunctionele oordopjes voor bij het slapen

De slaapoordopjes zijn er speciaal voor de lichte slapers die gevoelig zijn voor geluiden. Deze zijn niet alleen voor thuis handig, maar  zijn in diverse situaties bruikbaar.

  • Dempen van het snurkgeluid van je partner (tegen snurken)
  • Om je beter te kunnen concentreren
  • In luidruchtige plekken als campings
  • In het ziekenhuis
  • Als er harde muziek wordt gedraaid
  • Voor op reis, trein, vliegtuig of vliegveld
  • Kortom, oordopjes voor het slapen zijn eigenlijk overal te gebruiken

Moeite hebben om te slapen

Als je licht slaapt en je snel wakker wordt door omgevingsgeluiden, kan dit vervelende gevolgen hebben. Vooral als je hierdoor elke keer wakker wordt en verder slapen niet meer lukt. Dit zal leiden tot een gebrek aan energie, wat weer invloed heeft op je dagelijkse activiteiten. Een oplossing voor het beter slapen zijn oordopjes. Welke oordoppen voor jou het beste zijn, zijn afhankelijk van draagfrequentie en voorkeur.

Zijn oordopjes voor het slapen schadelijk of slecht?

Oordopjes voor het slapen zijn niet slecht of schadelijk. Deze dagelijks dragen kan geen kwaad. Wel is het erg belangrijk om je oren en oordopjes goed schoon te houden met water dat lauwwarm is. De oordopjes kan je nog extra reinigen met een cleaning spray die desinfecteert. Mocht je veel last hebben van oorontstekingen of ophoping van oorsmeer, raden wij niet aan om de oordopjes voor het slapen te gebruiken.

Meer informatie over comfortabel slapen of oordopjes?

Voor meer informatie over slapen of oordopjes verwijs ik naar de overige artikelen op deze site. Daarnaast kan je contact opnemen door te e-mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl. Hierbij een link naar oordopjes voor het slapen op Bol.com

Plaats een reactie