Slapen op boot

Slapen op een boot is super leuk, maar is natuurlijk anders dan overnachten in je eigen bed. Door de golven zal de boot licht bewegen, in tegenstelling tot jouw vaste bed. In dit artikel enkele tips om beter te gaan slapen op een boot. 

Tips voor het slapen op een boot

De beste middelen op te slapen op een boot zijn de oordopjes en het oogmasker. Zo heb je altijd zelf invloed op de hoeveelheid licht en donkerheid en kan je geluid afsluiten wanneer jij dit wil. Als je in een drukke haven lift zal dit echt je overnachting verbeteren. Ook als de zon vroeg opkomt kan je door het oogmasker toch nog genoeg verduistering maken. 

Leg de boot goed vast aan de kant

Daarnaast is het belangrijk om de boot goed vast te leggen aan de kant. Zodat deze niet de hele nacht te hard heen en weer aan het schudden is. Je kan hier misselijk van worden en het maakt het moeilijker om goed te slapen op de boot. Een kleine schommeling is prima, dit kan zelfs positief werken. Denk maar eens aan hoe je als kind in slaap viel terwijl je in de wieg aan het schommelen was. 

Ventilatie en slapen op de boot

Volgende tip om te slapen op de boot heeft betrekking op ventilatie. Zorg  altijd voor een schone ruimte, stofvrij en zorg dat er wat lucht naar binnen kan komen. Een raam op een kiertje zetten bijvoorbeeld. Let er wel op dat er geen regenwater naar binnen komen, zodat je niet voor een verrassing kan komen te staan. Frisse lucht zal je slaapkwaliteit verbeteren.

slapen op boot 

Verwarming om te slapen op een boot 

De volgende tip om te slapen op een boot heeft betrekking op de warmte op de boot. De meeste mensen laten de verwarming in de nacht aan staan. Dit raden we af. Juist een koele temperatuur is het beste om in te slapen. Rond de 15 à 16 graden is de beste slaaptemperatuur. 

Waarom kan je beter slapen op een boot zonder de verwarming aan te hebben? Wist je dat jouw lichaamstemperatuur gaat dalen tijdens het slapen. Als de temperatuur rondom je bed te warm is, zal je minder snel afkoelen. Je lichaam zal dit gaan corrigeren. Als de omgevingstemperatuur lager is, maak je het makkelijker voor jouw lichaam. 

Meer tips om te slapen op een boot?

Als je meer tips wil hebben om te gaan slapen op een boot, thuis of op een andere locatie, kan je aan de slag met de 7 stappen methode. Dit boek richt zich op de natuurlijke oorzaken van slapen. Je gaat zelf aan de slag met de tientallen tips wat zal resulteren in:

  • Beter slapen (waar dan ook, boot, thuis, auto, vliegtuig etc)
  • Sneller in slaap vallen 
  • Meer energie voor de dag
  • Lekkerder in je vel zitten
  • En nog meer positieve resultaten! 

Voor meer vragen over slapen op een boot of het boek om zelf aan de slag te gaan, kan je altijd mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden