Ik wil alleen maar slapen

Ik wil alleen maar slapen, het liefst de hele dag, is iets waar ik regelmatig vragen over krijg. Heb je veel moeite om uit je bed te komen? Heb je veel koffie nodig om de dag aan te kunnen? Zit je de hele dag te gapen? Waarom je steeds zo moe bent en welke oorzaken hierachter kunnen liggen, lees je in dit artikel. Ook kom je erachter wat jij kunt doen om het ‘Ik wil alleen maar slapen probleem, op te lossen. 

1 – Ik wil alleen maar slapen – te weinig slaap

Ik wil alleen maar slapen, komt voor als je te weinig slaapt. Iedereen zijn slaapbehoefte is anders. Waar de een zes uur nodig heeft, heeft een ander wel negen uur nodig. Gemiddeld heeft 66% van de mensen genoeg aan 8 uur. Als jij minder slaapt dan je nodig hebt, ga je dit overdag zien. Je bent dan erg moe, hebt concentratieproblemen en wil alleen maar slapen. 

Tips > ga op een vast tijdstip naar bed en ga er ook weer op een vaste tijd weer uit. Maak je slaapkamer donker en verban alle elektronica uit je slaapkamer. Kleine dingen die je kunt doen die veel effect hebben op het ik wil alleen maar slapen issue. 

2- Ik wil alleen maar slapen – Slaapapneu 

Tweede oorzaak waardoor mensen kunnen zeggen ‘Ik wil alleen maar slapen en wordt erg moe wakker  is slaapapneu. Er zijn mensen die denken dat ze genoeg slapen, maar vaker wakker worden in de nacht dan ze daadwerkelijk door hebben. Dit komt omdat ze apneu hebben. Wat gebeurd er? Je adem stokt telkens even, hierdoor ontwaak je elke keer kort. Je valt altijd gelijk weer in slaap en daardoor merk je er zelf qua bewustzijn niks van. Het resultaat hiervan is dat je denkt dat jij gewoon de volle acht uur hebt geslapen, waar je eigenlijk elke keer korte uurtjes hebt geslapen. Resultaat > je wordt wakker en denkt ‘ik wil alleen maar slapen’’. 

Tips > Als je erg last hebt van slaapapneu kan een neusmasker (CPAP) of een antisnurkbeugel van pas komen. 

ik wil alleen maar slapen

3- Ik wil alleen maar slapen – Te weinig brandstof 

Brandstof is funest voor jouw lichaam en het functioneren ervan. Als jij te weinig eet of alleen maar slechte voedingsstoffen binnenkrijgt, zal je hier niet fitter van worden. Zorg dat je een gezond voedingspatroon hebt:

 • Eet genoeg groenten en fruit
 • Zorg dat je genoeg eiwitten binnen krijgt
 • Langzame koolhydraten
 • Drink genoeg water 

Allemaal zaken om rekening mee te houden. Ik wil alleen maar de hele dag slapen door te weinig brandstof is makkelijk op te lossen met een goed voedingsschema. 

4. Ik wil alleen maar slapen – Overige redenen

Zo zijn er nog meer zaken die ervoor kunnen zorgen dat je op een gegeven moment gaat zeggen ‘Ik wil alleen maar slapen’

 • Bloedarmoede
 • Depressie
 • Trage schildklier
 • Cafeïne 
 • Diabetes 
 • Uitdroging
 • Problemen met het hart 
 • Chronische vermoeidheid 

Ik wil alleen maar slapen – Hoe nu verder?

Als jij op het punt bent beland dat je zegt ‘Ik wil alleen maar slapen’. Is het tijd om stappen te nemen.

Zo kan je aan de slag met de Perfect slapen methode. Door middel van diverse e-boeken ga je zelf aan de slag met de oorzaken van je slaapproblemen. Zo zit er bij een van de stappen om checklist om zo bij te houden wat je doet op de dag zelf en in de avond doet. Uiteindelijk leer je door de cursus jezelf beter kennen en leer je hoe je beter kunt gaan slapen. 

Ik wil alleen maar slapen zal dan veranderen in fit wakker worden en de hele dag vol energie beginnen. Mochten er lichamelijke problemen zijn, zoals hart, schildklier of een ander benoemde oorzaak uit dit blog, raden we aan om een afspraak te maken met de huisarts. 

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden