Slaaptrainer

In dit blog gaan we dieper in op de slaaptrainer die steeds populairder wordt en vertellen we je welke modellen als beste naar voren komen. 

Waarom een slaaptrainer?

Als je kind te vroeg wakker wordt, kan dit erg vervelend zijn. Zo kan het zijn dat kinderen om 5 uur in de ochtend je slaapkamer binnenkomen vol energie. Ze zijn helemaal klaar voor een nieuwe dag. Dan komt een slaaptrainer om de hoek kijken. 

Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer kan kinderen helpen met opstaan middels
– Licht
– Geluid
– Andere leuke technieken

Zo geeft een slaapwekker aan wanneer jouw kind mag opstaan, wanneer deze naar de slaapkamer mag komen en wanneer deze in bed moet blijven liggen. 

Soorten slaaptrainers 

Er is een groot aanbod aan slaaptrainers te koop, hieronder een overzicht van onze favorieten op een rijtje. Deze zijn allemaal online verkrijgbaar.

Beste slaaptrainer 1 – Nijntje

Dit is de meest bestelde slaaptrainer in Nederland, Nijntje. Als je kind gaat slapen vertel je dat Nijntje ook naar bed toe gaat. Als je de balk op slaaptrainer Nijntje indrukt voor 5 seconden, zal deze de ogen gaan sluiten. Wat je dan tegen je kindje kan zeggen is dat je uit bed mag komen als Nijntje de ogen weer opent. Als je kind eerder wakker wordt en deze ziet dat de ogen van Nijntje nog gesloten zijn, weet deze dat uit bed gaan niet is toegestaan. 

Jij kan zelf het tijdstip op de slaaptrainer aanpassen. Dit kan natuurlijk verschillen in het weekend, op vakantie of op speciale dagen. Leuke is dat als de ogen van Nijntje openen, het liedje begint met ‘Nijntje Lief Klein’. Dit liedje duurt wel 1 minuut. 

Nijntje Slaaptrainer +/-
+ Top kwaliteit
+ Diverse functies
+ Prachtig ontwerp
+ Mooi licht
– Geen batterijen erbij
– Verbruikt veel energie en batterijen (bestel deze dus erbij)

Zazu – Sam de slaaptrainer & Nachtlamp

Slaaptrainer Sam is ook erg populair. Als jouw kind gaat slapen, kan Sam zijn ogen sloten. Zijn buik wordt daarna donkerblauw. Zo weet je kind dat het de tijd is om te gaan slapen. Sam heeft een mooie functie voor de kinderen die eerder op staan. Je kan namelijk zien hoe lang het duurt voor Sam wakker wordt. Een half uur van tevoren zal de donkerblauwe kleur op zijn buik groen worden. Er zijn 12 sterretjes die 1 voor 1 gaan verdwijnen in de 30 minuten. 

Sam open zijn ogen als jouw kind mag opstaan. Het scherm zal wit worden en er komt ook een zonnetje op het scherm. Dit tijdstip kan jij instellen. 

Sam zal geen geluid maken als het tijd is om op te staan. Als je kind nog slaapt is dit natuurlijk jammer. Dit kan u de gelegenheid bieden om ook zo nu en dan uit te kunnen slapen. 

Daarnaast bevat de slaaptrainer een LCD scherm dat als een nachtlampje kan dienen. Dit scherm kan desgewenst de hele nacht aanblijven. Hier is wel de adapter voor benodigd. Deze is ook instelbaar op een timer. Zo kan je kiezen om dit lampje in te stellen voor:

  • 5 minuten
  • 15 minuten
  • 30 minuten 

Zazu Sam slaaptrainer +/-
+ Origineel ontwerp
+ Kwalitatief licht
+ Op adapter of batterijen
– Moeilijker in te stellen
– Vreet batterijen

Zazu – PAM Slaaptrainer en nachtlamp

De PAM slaaptrainer en nachtlamp heeft 3 functies.

  1. Deze slaaptrainer is te gebruiken als nachtlampje. PAM kan de hele nacht zachtjes oplichten. Ook is er een functie middels timer. Je kan deze instellen op max 30 minuten. Wat leuk is aan deze lamp is dat je zelf de kleur kan kiezen van de nachtlamp. Blauw, roze, wit of rood. 
  2. De slaaptrainer functie zal ervoor zorgen dat je kind weet wanneer deze uit bed mag komen. PAM Pinguïn heeft een oranje kleur als het nog te vroeg is om uit bed te komen. Dit gebeurd een half uur vantevoren. Als PAM groen wordt is het zover. 
  3. Derde functie is de bluetooth speaker. Je kan de Pinguin aan jouw tablet of telefoon koppelen. Zo kan je kind luisteren naar verhaaltjes, liedjes of slaap deuntjes. PAM is draadloos en kan worden opgeladen met de USB kabel. Hij is geschikt voor elke kinderkamer omdat deze over een LED-lamp beschikt. Deze wordt niet warm en is veilig.

Zazu = PAM Slaaptrainer en nachtlamp +/-
+ Geweldig design
+ Bluetooth speaker
+ Diverse functies
– Kwaliteit iets lager

Slaaptrainer Kidsleep Kidklok 2-in-1

Kidsleep slaaptrainer is een hele handige peuter en kleuterwekker. Deze heeft een verlicht plaatje die aangeeft of het tijd is om op te staan. Dit is een 2-in-1 klok die de bekende KidSleep formule erin verwerkt heeft. De klok ziet er geweldig uit. Met dit product kunnen kinderen de tijd leren en tegelijkertijd zien wanneer ze op mogen staan. 

Slaaptrainer Kidsleep Kidklok 2-in-1 +/-
+ prachtig design
+ Licht is stralend
+ Jouw kind leert klok kijken
– Bijsluiter niet heel duidelijk

Beste slaaptrainer Kid’Sleep Classic

Middels de KidSleep kinderwekker leert je kind op een spelende manier zelf op de gewenste tijd uit bed komen. De klok heeft 2 verschillende plaatjes. 1 is een figuurtje dat buiten aan het wandelen is. 1 figuurtje die lekker in bed ligt te slapen. 

De Kid’Sleep Classic slaaptrainer kan ook als wekker worden gebruikt. Dit kan met geluid of zonder geluid. Dit is een topfunctie voor als jouw kinderen naar school gaan. De wekker kan aan de wand worden gehangen of kan makkelijk worden neergezet. 

Slaaptrainer Kid’Sleep Classic + / – 

+ Authentiek design
+ Mooie lichtweergave
– Handleiding minder duidelijk

Slaaptrainer bestellen

Dit waren onze 5 beste / voorkeur slaaptrainers. Wil je zelf een kijkje nemen in het uitgebreide assortiment? Volg dan deze link om de populairste slaaptrainers op bol.com te bekijken.