Slaapboek

Een slaapboek kan betrekking hebben op 2 zaken.

  1. Een boek dat je leest voor dat je gaat slapen
  2. Een boek dat over slapen gaat

In dit blog behandelen we beide mogelijkheden. Kom je erachter wat de voordelen zijn van lezen voor het slapen en krijg je een lijstje met de beste slaapboeken

Een boek lezen voor het slapen

Een rustig (slaap)boek lezen, een uur voor je gaat slapen, is een van de beste manieren om je voor te bereiden op de nacht die komen gaat. Lees geen horror- of thriller boeken. Hierdoor kan je juist te actief gaan worden. Dit is vergelijkbaar met het kijken van een erg spannende film op de televisie of op jouw mobiel. Het blauwe licht wat wordt uitgezonden vanaf de TV, kan ook nadelig werken voor het slapen. Kortom, een boek lezen voor het slapen helpt je om rustiger te worden. Je zal op een gegeven merken dat je steeds slaperiger wordt. Mooi moment om je (slaap)boek weg te leggen, het licht uit te doen en in snel in slaap te vallen. 

Slaapboeken

Optie twee van de betekenis slaapboek is dus een boek dat specifiek over slapen gaat. Zoek jij het beste boek over slaap? In een slaapboek leer je alles over het fenomeen slapen. Er zijn diverse slaapboeken op de markt verschenen. Hieronder een selectie van de beste boeken over slaap: 

Slaapboek 1 – ‘Slaap’

Het eerste slaapboek dat we willen behandelen is het boek ‘slaap’, geschreven door Matthew Walker. Dit is een boek wat gaat over een missie. Volgens de schrijver is goed slapen de grootste uitdaging voor de volksgezondheid in deze eeuw. Dit boek staat vol interessante feiten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Meer informatie over het slaapboek > slaap

slaapboek

Slaapboek 2 – ‘Super Slapen’

Tweede slaapboek is geschreven door Floris Wouterson. Dit boek is heel lekker geschreven waardoor je er snel doorheen gaat. Hij is een slaapexpert en geeft diverse handige tips die je helpen om beter te gaan slapen. Zo leer je bijvoorbeeld wat de slechtste slaaphouding is, en de beste. Hoe jij kunt leren om beter te slapen. Ook is er een lijst inbegrepen met voeding die een betere nachtrust bevorderen. 

Meer informatie over het slaapboek > Super slapen 

Slaapboek 3 – ‘Waarom je niet slaapt’

Laatste slaapboek die we in dit blog willen toelichten is het boek ‘Waarom je niet slaapt’ (en hoe dit op te lossen). Dit boek is geschreven door Chris Winter. Leest ook makkelijk weg. Zijn boodschap is dat iedereen goed moet kunnen slapen. Ook de slechte slapers wil hij gerust stellen. Door middel van praktische tips zal je sneller in slaap vallen zonder je zorgen te gaan maken over jouw gebrek aan slaap. Er zit veel humor in het boek. 

Meer informatie over het slaapboek > Waarom je niet slaapt

Meer slaapboeken?

Naast deze drie benoemde slaapboeken zijn er natuurlijk nog meer boeken geschreven over dit fascinerende onderwerp. Hierbij een link naar de overzichtspagina over slaapboeken op Bol.com

Mocht je nog advies nodig hebben over een boek, kan je altijd mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl.