Slapeloosheid gevolgen

De gevolgen van slapeloosheid zijn niet op 1 hand te tellen. Weinig slaap geeft een geïrriteerd gevoel en zorgt ervoor dat jij je aandacht niet kan vasthouden. Daarnaast heeft dit effect op je uiterlijk, hoe jij je voelt, en je seksleven. In dit blog behandelen we diverse herkenbare, gevolgen van slapeloosheid.

Gevolgen van slapeloosheid – Dommer worden

Een van de ergste gevolgen van chronische slapeloosheid is de invloed op het denken en leren. Als je een slaaptekort hebt, worden deze cognitieve processen beschadigt. Zo heeft dit bijvoorbeeld invloed op de:

  • Opmerkzaamheid
  • Alert zijn 
  • Concentratievermogen
  • Redeneren
  • Probleemoplossend vermogen

Bovendien, als je niet genoeg slaapt, ga je alle leermomenten van de dag niet meer onthouden. Allemaal gevolgen van slapeloosheid die van invloed zijn op jouw presteren. 

slapeloosheid gevolgen

Gevolgen van slapeloosheid – Gezondheidsklachten

Andere gevolgen van slapeloosheid die je ten alle tijde wil voorkomen, zijn de gezondheidsklachten. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat 90% van de mensen met slapeloosheid, ook last heeft van andere aandoeningen. Zo kan een gebrek aan slaap leiden tot de volgende gevolgen:

  • Ziekten in het hart
  • Hartaanvallen / hartfalen / hartslag die onregelmatig is 
  • Een te hoge bloeddruk 
  • Bloeding in de hersenen
  • Suikerziekte 

Gevolgen van slapeloosheid – Vergeetachtig zijn 

Andere negatieve gevolgen van chronische slapeloosheid is vergeetachtig worden. Genoeg slapen is een must have als jij jouw geheugen scherp wil houden. Uit onderzoek is gebleken dat hersengolven nieuwe informatie naar de juiste delen van het brein brengen. De beste golfbewegingen vinden plaats tijdens de diepste slaapfasen. Kortom, hoe beter je slaapt, hoe beter je herinneringen worden opgeslagen. 

Gevolgen van slapeloosheid – Ongelukken

Andere welbekende gevolgen van slapeloosheid zijn de ongelukken die ontstaan. Enkele van de grootste rampen die we kennen zijn ontstaan door een tekort aan slaap. Slaperigheid heeft effect op de reactietijd. Even veel als alcohol heeft. Vermoeid in de auto stappen is vergelijkbaar met na een paar biertjes in de auto stappen. In de Verenigde staten zorgt vermoeidheid voor 100.000 ongelukken met de auto. De gevolgen van deze slapeloosheid en ongelukkig zijn uiteindelijk in de VS 1500 doden. 

Gevolgen van slapeloosheid – Depressie

Andere gevolgen van slapeloosheid zijn depressie. Een gebrek aan slaap kan bijdragen aan de symptomen van depressies. Mensen die een diagnose hebben van angsten of depressie slapen gemiddeld minder dan zes uur per nacht. Uit onderzoek is gebleken dat hier een verband tussen zit. Er is zelfs een verband tussen slapeloosheid en zelfmoord gedachtes. 

Gevolgen van slapeloosheid – Vermogen om te beoordelen 

Laatste gevolgen van slapeloosheid die we in dit blog bespreken, is het vermogen om te beoordelen. Een slaapgebrek heeft invloed op het interpreteren van gebeurtenissen. Dit zal het vermogen verminderen om de goede beslissingen te nemen, om zodoende een bepaalde situatie goed in te kunnen schatten en vervolgens hierop succesvol te handelen. 

Gevolgen van chronische slapeloosheid voorkomen

Gevolgen van chronische slapeloosheid kunnen voorkomen worden door je te richten op de oorzaken van slaapgebrek. Een aanpak die zich richt op deze oorzaken is de 7 stappen methode. Deze aanpak richt zich op de echte oorzaken van slaapproblemen. Mocht de methode niet bevallen is er een geld terug garantie. Wij zijn in ieder geval zeer te spreken over deze methode. Hierbij een link naar de methode voor meer informatie

 

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden