Waarom een slaapzak voor je baby?

Je pasgeboren baby blijft de eerste weken nog netjes onder het lakentje op zijn rug liggen, maar er komt een moment dat hij begint te draaien en woelen. Daarom is een babyslaapzak ideaal om je kindje lekker warm te houden terwijl die veilig ligt te slapen. In dit artikel meer over een babyslaapzak. Waarom kiezen voor een babyslaapzak? En wanneer mag je baby in een slaapzak? Lees het in dit artikel!

Wat is een babyslaapzak?

Vanzelfsprekend is een babyslaapzak om in te slapen, echter verschilt de babyslaapzak wel van een slaapzak voor volwassenen. Zo heeft een slaapzak voor baby’s armsgaten of mouwen en sluit deze aan rondom het bovenlijfje van je baby. Dit zorgt ervoor dat je kindje niet in de slaapzak zelf kan draaien. Door het wijd uitlopen van de slaapzak heeft je baby voldoende bewegingsruimte bij de benen. Niet voor niets wordt een babyslaapzak ook wel trappelzak genoemd. Deze leuke baby slaapzak van de Zeeman is trouwens een echte aanrader!

waarom een slaapzak voor je baby

Waarom kiezen voor een babyslaapzak?

Je kleine in een babyslaapzak laten slapen zorgt ervoor dat hij lekker warm, comfortabel en veilig kan slapen. De eerste weken is een dekentje of lakentje ook prima, maar zodra je kindje beweeglijker wordt is het handig om te kiezen voor een slaapzakje. Het slapend schuiven door het hele bedje kan voor minder praktische en zelfs onveilige situaties zorgen. Daarom kan je beter kiezen voor een slaapzak voor je baby. Hieronder een aantal voordelen van een babyslaapzak ten opzichte van een laken of deken:

 

  • Ademproblemen worden voorkomen doordat je baby met geen mogelijkheid met zijn hoofdje onder het beddengoed terecht kan komen.
  • Het babyslaapzakje zorgt ervoor dat je baby lekker warm slaapt en zich niet bloot kan woelen.
  • Je baby rolt minder makkelijk van de rug naar de buik. Waardoor wiegendood door buikligging wordt voorkomen.
  • Met een babyslaapzak is het voor je baby lastiger om een poging te doen om uit bed te klauteren. 

Wanneer kan je gebruik maken van een babyslaapzak?

Er is geen bepaalde leeftijd waarbij een babyslaapzak de beste keuze is. In principe kan je baby al vanaf de geboorte slapen in een slaapzak. Wij adviseren om hem pas in een slaapzak te leggen op het moment dat je denkt dat hij daar baat bij heeft.