Slapen op vliegveld

Slapen op het vliegveld, iedereen die reist maakt dit wel eens mee. Vertragingen, wachten op een overstap, het hoort er allemaal bij. Hoe kan jij zo comfortabel mogelijk slapen op een vliegveld? Wat doe je in zo’n geval met je bagage? In dit blog enkele handige tips voor jouw volgende reis en overnachting.. 

Slapen op het vliegveld op een rustige plek

Eerste tip op te slapen op het vliegveld is om een rustige plek op te zoeken. Zoek naar een plek waar al meerdere mensen aan het slapen zijn. De kans dat er hier veel kabaal gaat worden gemaakt is kleiner omdat er meer mensen slapen. 

Bij voorkeur raden we aan een plek te zoeken waar het niet te warm is en met frisse lucht. Dat zijn de ideale omstandigheden om te slapen op het vliegveld. 

Slapen op het vliegveld met een nekkussen

Belangrijk om je nek steun te geven als je gaat slapen op het vliegveld. Oplossing hiervoor is het nekkussen. Want op het moment dat jij in slaap valt ontspan jij jouw nekspieren. Om je lichaam in een natuurlijke houding te houden en niet wakker te worden met nekpijn, is ondersteuning gewenst. Als je geen kussen bijdehand hebt, kan je ook een trui, vest of trui hiervoor gebruiken, wees creatief als je even wil slapen op het vliegveld. 

Slapen op het vliegveld en verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten zijn erg handig om bij de hand te hebben als je wil gaan slapen op het vliegveld. Om jezelf op te frissen en voor jouw persoonlijke hygiëne. Tandpasta, gezichtsdoekjes, tandenborstel, deo, etc. Zeker handig om mee te nemen in de handbagage als je op reis gaat en mogelijk gaat overnachten. 

Slapen op het vliegveld met een oogmasker

Het oogmasker is je grootste vriend als je wil slapen op het vliegveld. Je valt een stuk sneller in slaap en slaapt beter als je het zelf donker kan maken. Omdat er altijd licht brand op vliegvelden is dit een must have item. Koop er dus 1 voor je reis. Je kan ze ook op het vliegveld kopen voordat je slapen maar dan zijn ze vaak vijf keer zo duur als online. 

slapen op vliegveld

Let goed op je spullen

Let goed op je spullen als je gaat slapen op het vliegveld. Zorg dat je altijd in contact blijft met je tas. Leg bijvoorbeeld je arm om een hengsel van je tas. Houd je meest waardevolle spullen in je zakken zoals paspoort telefoon en mobiel. Zo weet je zeker dat je niet wordt bestolen tijdens je overnachtin op het vliegveld. 

Slapen op het vliegveld en sleepinginairports.net

Via de website sleepingairports.net kan je vooraf zien hoe het slapen op een bepaald vliegveld geregeld is. Je krijgt tips en handige informatie van andere reizigers. 

Kleding en slapen op het vliegveld

Volgende factor waar je rekening mee moet houden bij het slapen op het vliegveld is de kleding die je draagt. Zorg dat je comfortabele kleding draagt tijdens de overnachting. Iets waar jij je lekker in voelt, een zacht trui of joggingbroek bijvoorbeeld. 

Paklijst slapen op het vliegveld 

Hierbij een paklijst voor het slapen op het vliegveld:

Oordopjes en overnachten op het vliegveld

Oordopjes bieden rust op het vliegveld met alle geluiden eromheen. Van omroepberichten tot aan karren om schoon te maken, duizenden mensen. Je kan zelf bepalen wanneer jij je wil afsluiten voor alle geluiden om je heen of wanneer jij wil gaan slapen op het vliegveld.

Meer informatie over slapen op het vliegveld?

Wil je meer informatie over slapen op het vliegveld? Je kan ons altijd mailen op info@vanslechtnaarbeterslapen.nl. Ook bij andere slaap gerelateerde vragen of adviezen helpen we je graag.