Slaap hulpmiddelen

Hieronder een overzicht van diverse slaapproducten die indirect invloed hebben op het kwaliteit van slaap. Zoals meerdere malen benoemd op deze site zal je beter gaan slapen door het samenspel van je biologische klok, lichaamstemperatuur en het slaaphormoon, wat allen terug te vinden is in de perfect slapen in 7 stappen methoden. Toch zijn er diverse producten die de kwaliteit indirect kunnen verbeteren, zoals:

Oordopjes

Slaap je langs een drukke weg? een partner die snurk? of een klok die net te hard tikt? Allemaal van invloed op het ‘snel’ in slaap vallen. In dit soort situaties zijn oordopjes erg handig. Let wel goed op de demping, de pasvorm en het comfort.

Slaap hulpmiddelen

Slaapmasker

Een slaapmasker sluit je ogen effectief af tegen fel licht. Zeker aan te raden in de zomer als de zon vroeg op komt. Dan kan jij nog heerlijk doorslapen in het donker.

Snurken

Er zijn diverse producten tegen snurken. Omdat het er zo veel zijn hierbij een pagina met de meest gekozen producten op dit gebied.

Het bed en de aankleding hiervan

De basis voor een goede nachtrust > een goed kussen, matras, dekbed en dekbedovertrek. Het komt vaak voor dat de drukverdeling verkeerd is, wat resulteert in onrustig slapen. Een kwalitatief bed met aankleding verbetert je dagelijkse slaap.

Wake-up lights

Een goede wake-up light voorkomt dat je abrupt en saggo wakker gaat worden. In vergelijking met een standaard wekker maakt deze gebruik van een lamp. Deze gaat 20 tot 40 minuten voor het alarm afgaat steeds feller schijnen. Natuurlijk wakker worden.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen hebben hetzelfde effect als het slaapmasker. Een donkere ruimte om in te slapen. Vooral in de zomer prettig om de felle zon buiten te houden.

Melatonine

Melatonine is een slaaphormoon die een belangrijke rol speelt in het slaap-waak ritme. Het maakt je slaperig. Je lichaam maakt dit zelf aan maar je hebt het ook in pilvorm. Enkele uren voor je gaat slapen kan je deze innemen

Gezond leven

Zorg ervoor dat je in de basis gezond leeft. Goed eten, uitrusten en voorkom stress.

Productblogs

Blogs over slaapplekken of situaties