Hoofdkussen

In dit blog 7 essentiële vragen om u te helpen het perfecte hoofdkussen op maat te vinden. We beginnen met een stukje geschiedenis, gevolgd door de vragen en tips voor het kopen van een hoofdkussen. 

Hoofdkussen geschiedenis 

Hoofdkussens dateren uit een tijd dat prehistorische mensen rechtop op twee voeten liepen, ze probeerden hun hoofd en nek op verschillende manieren te ondersteunen, of het nu op een blok hout of op een steen was, maar dit was niet zo comfortabel

Gelukkig zijn hoofdkussens de afgelopen duizenden jaren enorm geëvolueerd. De eerste slaapkussens zijn terug te voeren tot Mesopotamië, circa 7.000 voor Christus. Destijds gebruikten alleen mensen uit de hogere klasse kussens – pronken met hun rijkdom door hun kussens hoog op te stapelen. 

We kunnen de Romeinen en Grieken bedanken voor het bedenken van een vriendelijker, zachter hoofdkussen, gevuld met riet, stro of veren. Niet geweldig, maar een duidelijke verbetering. Het idee van veren sloeg aan en geniet sindsdien een grote populariteit. Tegenwoordig zijn er soorten kussens waar oude mensen nooit van hadden gedroomd, van schuim met een hoge dichtheid tot boekweit en microkralen.

Beste Hoofdkussen 

We hebben het online winkelen voor een hoofdkussen gedistilleerd tot een paar belangrijke vragen, zodat u het beste slaapkussen kunt vinden;

Slaaphouding en hoofdkussen 

  1. Wat is je slaaphouding? Het perfecte slaapkussen brengt jou een goede slaaphouding. Dat betekent een uitgelijnd, ontspannen lichaam, van knieën en heupen, van ruggengraat tot borst en tot schouders, hoofd en neksteun. Als je nek en schouders niet de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, word je waarschijnlijk wakker met pijn of nekklachten, dankzij alle inspanning en ongemakken.

Hoewel er geen strikte regels zijn voor wat voor soort hoofdkussen je moet hebben, aangezien slapers vaak de hele nacht van houding veranderen, zijn er enkele basisrichtlijnen:

hoofdkussen

Matras en slaapkussen 

  1. Hoe ziet uw matras eruit? Matras en hoofdkussens gaan samen als peper en zout, dus zorg ervoor dat ze goed samenwerken. Als je een stevig matras gebruikt is een zachter kussen misschien beter, omdat het kussen op een stevig oppervlak ligt en zich moet aanpassen aan de druk van het gewicht van je hoofd in je beginnende slaaphouding . Met een zachter matras zorgt een steviger kussen ervoor dat uw hoofd en nek op één lijn blijven . Zo voorkom je nekklachten. 

Koud of warm slapen?

  1. Hoe slaap je – warm of koud? Als je het type slaper bent dat de dekens regelmatig weggooit omdat je het te warm hebt, dan moet je je slaapkussentype zorgvuldig kiezen. Traagschuim is geweldig voor veel soorten slapers, maar als uw lichaamstemperatuur heet wordt, is dit misschien niet de beste optie voor u. Denk aan met dons gevulde, of zelfs een slaapkussen met een waterreservoir erin, dat kan je lekker afkoelen.

Kosten hoofdkussen 

  1. Hoeveel wilt u uitgeven? Donskussens zijn heerlijk en donzig, maar zijn over het algemeen duurder dan synthetische alternatieven. Koop geen goedkope versies. Eén keer knijpen en je voelt scherpe veren en een klonterige textuur. Een goed schuimkussen ligt in het midden van het bestedingsbereik, afhankelijk van het gebruikte materiaal. Als je niet veel geld wilt uitgeven voor een hoofdkussen, wees je er dan van bewust dat de levensduur korter is. 

Wanneer hoofdkussen vervangen?

  1. Is het tijd om je kussen te vervangen? Ruik eens aan het hoofdkussen. Als het ruikt, is het tijd om te wassen. En als het zijn veerkrachtige en donzige kwaliteit heeft verloren, niet goed terugkaatst of klonterig aanvoelt, dan is het tijd om afscheid te nemen. Of probeer je kussen dubbel te vouwen. Als je dat kunt en het blijft zo, dan moeten jij en dat kussen meteen uit elkaar gaan. Houd er rekening mee dat de meeste mensen te lang aan hun hoofdkussens blijven hangen. Elke twee tot drie jaar vervangen is optimaal. 

Verzorging slaapkussen

  1. Hoeveel moeite bent u bereid te doen om voor uw hoofdkussen te verzorgen? Je slaapkussen schoonmaken is makkelijker dan je matras schoonmaken. Sommige kussens kunnen in de wasmachine worden gegooid om dingen zoals vlekken, vuil en huisstofmijt te verwijderen. Zorg ervoor dat u het waslabel van de fabrikant controleert voordat u probeert te wassen. Sommigen stellen alleen stomerij voor, terwijl anderen prima in de was kunnen worden gegooid. Experts zeggen dat het twee tot vier keer per jaar wassen van kussens hen zal helpen langer mee te gaan. Je kunt het beste investeren in een kussenbeschermer om kussens langer schoon te houden en hun levensduur te verlengen.

Slaapkussen en allergieën

  1. Heeft u allergieën? Als u allergisch bent voor veren, valt dit aanbod kussens af. U kunt echter wel genieten van donzigheid en comfort met allergievrije variaties die hypoallergene vulling gebruiken. Huisstofmijten kunnen ook een probleem zijn, dus kies kussens die een microweefselhoes gebruiken, waardoor het moeilijk is voor die kleine plagen om zich te nestelen, rond te hangen en problemen te veroorzaken. Een kussenbeschermer en matrasbeschermer kan echt je beste vriend zijn en je helpen gemakkelijker te ademen.

beste hoofdkussen

Hoofdkussen op maat kopen

Nu je een idee hebt over wat voor soort hoofdkussen je misschien nodig hebt, gaan we dieper in op andere kwaliteiten waar je naar moet zoeken bij het kopen van een slaapkussen op maat.

  1. Stevigheid

De stevigheid van een hoofdkussen speelt een rol bij zowel comfort als gezondheid. De juiste stevigheid krijgen is een experimenteel proces. Welke mate van stevigheid u ook de beste nachtrust geeft, is waarschijnlijk het juiste hoofdkussen voor u. Er zijn drie soorten stevige kussens; extra zachte, medium en extra stevige kussens. Extra zacht wordt aanbevolen voor buikslapers en de extra stevig wordt aanbevolen voor zijslapers. De gemiddelde stevigheid geeft mensen het beste van twee werelden en is meer geschikt voor rugslapers.

  1. Materiaal

Van alle slaapkussens worden de hoofdkussens van traagschuim het meest aanbevolen. Dit komt door hun vermogen om zich aan te passen aan de vorm van je lichaam. Visco-elastische kussens of traagschuim hoofdkussens worden gemaakt door bepaalde chemicaliën aan polyurethaan toe te voegen die het viscositeitsniveau verhogen en resulteren in meer dichtheid. Deze kussens werken volgens de wetenschap van drukgevoeligheid. Het belangrijkste voordeel van kussens van traagschuim is dat ze dankzij hun vormvormende eigenschappen bijdragen tot een comfortabele neutrale uitlijning van de wervelkolom. Probeer de volgende keer dat u een kussen zoekt de kussens van traagschuim. 

Hoofdkussen kopen – conclusie 

Concluderend, de meest cruciale factor om te overwegen bij het kopen van een hoofdkussen is om te zien of het je nek en ruggengraat helpt om een ​​natuurlijke uitlijning te krijgen. Stevigheid en materiaal moeten ook worden overwogen bij het kiezen van een hoofdkussen, omdat beide factoren een grote rol spelen bij het comfortabel slapen. Een ander belangrijk ding om te onthouden is om uw slaapkussen eens in de 18 tot 36 maanden te vervangen om er het maximale uit te halen. Dit voelt misschien als een investering, maar zal uw slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren en u pijnvrij houden. Op de lange termijn zal het ook het risico op rug- en nekklachten verminderen. Dus breng uw gezondheid en slaap niet in gevaar, koop vandaag nog het juiste hoofdkussen voor uzelf.

Hoofdkussen op maat kopen? 

Meer info of zelf een slaapkussen op maat kopen? Hierbij een link naar de bestverkochte hoofdkussens op bol.com