Slaapmasker

Waarom je eigenlijk een slaapmasker moet dragen als je gaat slapen lees je in dit blog. Ook geven we een top vijf van de beste slaapmaskers die wij aanraden om te kopen.

Door de wetenschap weten we dat je jouw gezondheid helpt als je in de nacht jouw ogen verduisterd. Dan hebben we het over absolute duisternis. Duisternis die gecreëerd wordt door het afsluiten van de ogen met een slaapmasker. Dit heeft echt een positieve invloed op de kwaliteit van je slaap. Een slaapmasker maakt het slapen een stuk duisterder in tegenstelling tot de duisternis van de slaapkamer. Daarnaast is het een anti-ouderdomsmiddel. Synoniem hiervoor is een oogmasker voor het slapen.

Slaapmasker en melatonine

Het slaapmasker verbeterd de aanmaak van melatonine. In de nacht maak je in de pijnappelklier het slaaphormoon aan. Dit hormoon is van groot belang voor onze biologische klok en je slaap/waakritme.  Je valt hierdoor ontspannen in een diepe slaap. Ook is het belangrijk voor het herstellen van het lichaam en het opbouwen hiervan (bij ziekte beter worden, spieropbouw, herstel etc). Dit vind allemaal plaats terwijl je slaapt door dit slaaphormoon. De natuurlijke productie van melatonine kan je optimaliseren met behulp van een slaapmasker.

Slaapmasker

Factoren die van invloed zijn op het slaaphormoon

Er zijn nog enkele factoren die van invloed zijn op de aanmaak van het slaaphormoon en waar je met een slaapmasker mee kan inspelen. De eerste factor is leeftijd. Hoe ouder je wordt hoe minder slaaphormoon je gaat aanmaken.  Daarom slapen baby’s veel, lang en diep en is dit bij ouderen omgekeerd. Andere factor die van invloed is, is de hoeveelheid zonlicht op de dag zelf. Op een zonnige dag maak je meer melatonine aan dan na een dag met bewolking of op kantoor. Andere belangrijke factor die van invloed is waar we met het slaapmasker op kunnen inspelen is de duisternis. Hoe donkerder het is in de nacht, hoe meer serotonine door je lichaam wordt omgezet in slaaphormoon.

De oplossing > Het slaapmasker

Nu snap je waarom het slaapmasker zo’n belangrijke rol speelt in de kwaliteit van slaap. Daarnaast zijn ze makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld op reis gaat. Ze zijn klein en licht maar kunnen toch veel invloed hebben op je leven.

De kwaliteit van slaapmaskers

De kwaliteit van slaapmaskers verschilt. De zachtheid verschilt, evenals de verduisterende kwaliteit van het gebruikte stofje. Een wat duurder slaapmasker heeft vaan geen kieren waar licht door naar binnen kan sluipen. Ook wordt een goed slaapmasker gekenmerkt door een sluiting van klittenband en veerkracht in het elastiek. Het elastiekje bepaald uiteindelijk hoe lang een slaapmasker meegaat. Zolang deze goed blijft functioneren kan je het slaapmasker eeuwig gebruiken.

De 5 beste slaapmaskers om te kopen

Hieronder volgen enkele van de beste slaapmaskers die je gerust kunt kopen, kwalitatief en voor thuis of voor je reis. Je zal niet wakker worden door kunstlicht of daglicht, maar wordt uitgerust wakker als jouw lichaam hersteld is. Wist je dat elk lichtje invloed heeft op de cyclus van je slaap. Van een straatlantaarn tot aan de ledlamp van je wekker. En zoals eerder benoemd, voor op reis is een slaapmasker ideaal. Zo kan je ook in het vliegtuig, in de trein of in een ander vervoersmiddel van je beste slaap genieten.

Slaapmasker Tempur

Beste Slaapmaskers 1 – Tempur

het eerste slaapmasker waar wij goed ervaringen mee hebben na het kopen is die van Tempur en kost € 28,99. Dit is een zuur luxe slaapmasker, gemaakt van drukverlagend materiaal. Zo kunnen je ogen optimaal rusten. Tempur materiaal is verwerkt door het oogmasker, waardoor het perfect sluit op de vorm van je gezicht. Geen kans voor licht om door te dringen. De buitenkant van dit slaapmasker is gemaakt van velours.

Voordeel:
– Band die verstelbaar is
– Tempur materiaal wat de druk verlaagt
– Perfecte verduistering

Nadeel:
– Redelijk prijzig (wel voor het leven te gebruiken).

Meer informatie over het Tempur Slaapmasker

Slaapmasker Treets Eco

Beste Slaapmaskers 2 – Treets Eco

Het tweede slaapmasker is van Treets Eco en kan je kopen voor slechts € 8,99. Dit masker is gevuld met zaden en kleine granen om een ideale pasvorm te creeren. Totale verduistering voor elke slaaphouding door de hoofdband die verstelbaar is. Perfect als je veel lange reizen maakt. Gemaakt van Bamboo (100%). Zacht materiaal wat heerlijk aanvoelt.

Voordeel:
– Ecologisch
– Perfect pasvorm

Nadeel:
– Niet wasbaar

Meer informatie over het Treets Eco Slaapmasker

3d Slaapmasker

Beste slaapmaskers 3 – 3D Slaapmasker

De volgende die we reviewen is een 3D slaapmasker (Prijs € 14,95). Het is een Deluxe edition met een 3D-vorm. Zo kunnen je ogen vrij bewegen tijdens het dragen. Daarnaast is er in het 3D masker een ontwerp voor de neus in gebouwd. Deze beschermt je optimaal tegen daglicht.

Voordeel:
– Elastische band die makkelijk aanpasbaar is
– Beweegruimte voor de ogen

Nadeel:
– 1 maat. Als je een mini neus hebt of een wat grotere, kan deze minder goed aansluiten op je gezicht.

Meer informatie over het 3D Slaapmasker

Zijden slaapmasker

Beste slaapmaskers 4 – Het zijden slaapmasker

Het volgende slaapmasker die we aanraden om te kopen is er 1 van zijde. Deze kost 15.95 en bestaat uit echt zijde. Dit zorgt voor ultiem draagcomfort. Een bestseller in de hele wereld. Materiaal wat zacht is en ademt. Het ontwerp is licht en heeft een perfect pasvorm. Comfortabel om te dragen en een band die perfect aanpasbaar is.

Voordeel oogmasker voor het slapen:
-Ademend materiaal
-Echte zijde > zacht en comfortabel

Meer informatie over het zijden slaapmasker

Zwart slaapmasker

Beste slaapmasker 5 – Zwart slaapmasker

De laatste slaapmasker die we behandelen is de slaapmasker Zwart. Bestaande uit 2 stuks voor slechts 3 euro kan je deze kopen. Erg goedkoop dus. Ideaal voor op reis of thuis. Onze site fits all. Verstorend licht wordt tegen gehouden.

Voordeel:
– Goedkoop, de goedkoopste uit ons lijstje.

Nadeel:
– Elastieken zijn wat zwakker
– Kwaliteit wat matiger

Meer informatie over het zwarte slaapmasker

Voordelen slaapmasker

Een slaapmasker kan een eenvoudige en effectieve oplossing zijn voor het verbeteren van de kwaliteit van uw slaap. De vele voordelen van het gebruik van een slaapmasker:

1. Blokkeert licht
Een van de belangrijkste voordelen van een slaapmasker is dat het licht blokkeert. Dit is vooral handig als u in een omgeving slaapt waarin er veel licht is dat u kan storen. Als u bijvoorbeeld op reis bent en in een hotelkamer slaapt, kunt u een slaapmasker gebruiken om ervoor te zorgen dat u een goede nachtrust krijgt, ongeacht de lichtomstandigheden.

2. Verbeterd slaappatroon
Als u moeite heeft om in slaap te komen of om in slaap te blijven, kan een slaapmasker een uitkomst zijn. Door het blokkeren van licht creëert u een donkere omgeving die nodig is om uw lichaam te laten ontspannen en de slaap te vergemakkelijken. Studies hebben aangetoond dat het gebruik van een slaapmasker het circadiane ritme van uw lichaam kan reguleren, wat resulteert in een verbeterde kwaliteit van de slaap.

3. Helpt bij slaapstoornissen
Sommige mensen hebben ernstige slaapstoornissen, zoals slapeloosheid of slaapapneu. Een slaapmasker kan nuttig zijn voor patiënten die lijden aan deze aandoeningen. Het kan helpen bij het verminderen van slaapverstoringen en het bevorderen van een gezondere slaap. Het gebruik van een slaapmasker tijdens de behandeling kan ook helpen om snel in slaap te vallen en in slaap te blijven gedurende de nacht.

4. Vermindert stress en angst
Een slaapmasker kan ook een nuttig hulpmiddel zijn voor het verminderen van stress en angst. Door een slaapmasker te gebruiken, kunt u uw ogen en geest volledig ontspannen. Dit kan helpen om gevoelens van angst en stress te verminderen, waardoor het makkelijker wordt om in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen.

5. Comfortabel en draagbaar
Slaapmaskers zijn comfortabel en gemakkelijk te dragen. U kunt ze dragen tijdens het reizen, op kantoor of gewoon thuis. Er zijn verschillende soorten slaapmaskers verkrijgbaar, waaronder traditionele modellen, kussenvormige modellen en modellen met oogschelpen. U kunt het model kiezen dat het beste bij uw slaapgewoonten past.

Slaapmasker slecht voor de ogen?

Wij krijgen vaak de vraag of een slaapmasker slecht is voor de ogen. We kunnen hier snel antwoord op geven dit is niet het geval. Het heeft diverse gezondheidsvoordelen om te slapen met een oogmasker.

Geschikte slaapmasker of oogmasker voor het slapen kopen

Op basis van de gegeven informatie over slaapmaskers is het aan jou om te kiezen welke je prefereert en welke je wil kopen. Welke eigenschappen vind jij belangrijk? Er zijn tientallen soorten slaapmaskers en oogmaskers te koop op Bol.com. Van katoenen tot aan zijde, zwart, met oogruimte, grappige, goedkope, roze, 3D, dure, etc. Aan jou om te bepalen welke je uiteindelijk wil bestellen. Voor vragen over slaapproblemen of slaapproducten kan je altijd mailen naar info@vanslechternaarbeterslapen.nl.