Beter slapen in 7 stappen

Beter slapen in 7 stappen volgens de methode van William van der Klaauw. Deze methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geeft veel toepasbare, heldere adviezen. Wat deze stappen zijn en welke concrete acties je kunt uitvoeren lees je in dit blog. 

Beter slapen in 7 stappen, 1: Het vertrouwen herstellen

De eerste stap in beter slapen in 7 stappen richt zich op het stoppen van onbewuste sabotage. Het vertrouwen in jezelf herstellen. Wist je bijvoorbeeld dat, wat er bij jou in je hoofd afspeelt, bepaald hoe jij slaapt? Door bepaalde emoties als angst, spanningen, zorgen en stress, lig jij wakker. Door je te richten op hoe je deze gedachten kunt herkennen en uiteindelijk voorkomen, krijg jij weer een positieve houding ten opzichte van slapen. Dit is de eerste van 7 stappen om beter te slapen. 

Beter slapen in 7 stappen, 2: De biologische klok

De tweede stap in Beter slapen in 7 stappen heeft betrekking op de biologische klok. Kwalitatief slapen gaat hand in hand met structuur. Wat jij op de dag doet bepaalt uiteindelijk grotendeels hoe goed jij in de avond gaat slapen. De instelling van je biologische klok speelt hier een grote rol in. in stap twee ontdek je hoe jij jouw ideale slaapritme kan vinden door 3 simpele regels

  • Hoe laat sta je op?
  • Hoe laat ga je naar bed?
  • Wat is de beste tijd om wakker te worden?

Deze vragen vormen de basis in stap 2 van beter slapen in 7 stappen. 

Beter slapen in 7 stappen

Beter slapen in 7 stappen, 3: Licht en duisternis

De derde stap in Beter slapen in 7 stappen gaat dieper in op licht en duisternis. Deze factoren hebben een grote invloed op jouw kwaliteit van slaap. Door te veel of te weinig licht op de verkeerde momenten zal je biologische klok verward raken. Dit kan leiden tot vermoeidheid overdag en energie in de avond. 

In de derde stap van beter slapen in 7 stappen leer je op welke manieren je het beste gebruik kan maken van licht en duisternis. Daarnaast lees je alles over het hormoon melatonine. 

Beter slapen in 7 stappen, 4 tot en met 7

De volgende stappen in beter slapen in 7 stappen: 

  • 4: Kies voor een slaapwekkende levensstijl 
  • 5: Ontwikkel de slaaproutine die voor jou het beste werkt
  • 6: Zonder angst in slaap vallen
  • 7: Slim wakker worden
  • + Diverse bonus boeken 

Eindelijk weer beter slapen in 7 stappen? 

Wil je weer eens beter slapen in 7 stappen? Start dan met het handboek perfect slapen in 7 stappen. Mocht het handboek je niet bevallen, is er een niet goed, geld terug garantie. Zelf hebben we dit handboek en de 7 stappen om beter te slapen ook gevolgd, en zijn hier zeer over te spreken. Onze kwaliteit van slaap en daarmee kwaliteit van leven is toegenomen.

 

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden