Slaapproblemen stress

Slaapproblemen door stress komen vaak voor. Dit is namelijk de nummer 1 van slaapproblemen. Als je veel stress hebt zit je lichaam vol met cortisol (het stresshormoon). Om goed te kunnen slapen is het van belang dat het cortisol level laag is.

Slaapproblemen door stress

De slaapproblemen door stress kunnen diverse oorzaken hebben, Stress door:

  • Jouw werk
  • De omstandigheden in de familie 
  • In jouw relatie 
  • De gezondheid
  • Door een proefwerk
  • Over je kinderen 

En zo zijn er nog wel honderden oorzaken van stress en slaapproblemen. Iedereen heeft hier wel mee te maken. Denk wel, hierover piekeren zal je niet helpen. Richt je op de zaken die je kunt veranderen en ga hier niet s avonds over tobben. Deel je problemen en ga om hulp vragen. 

slaapproblemen door stress

Slaapproblemen stress – Reduceren

Als je slaapproblemen door stress ervaart, zijn er verschillende opties die je kunnen helpen bij het inslapen. 

1: Slaapproblemen door stress reduceren > Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen kunnen helpen je stress en slaapproblemen te verbeteren. Probeer daarom kort van het slapen wat tijd te besteden aan meditatie, yoga, of ademhalingsoefeningen. Dit zal allen de kwaliteit van slaap verbeteren. 

2: Slaapproblemen door stress reduceren > Schermen vermijden

Jouw TV, telefoon, Tablet of andere apparaten, stralen blauw licht uit. Dit kan de biologische klok van je lichaam verstoren. Vermijd deze dus voor je gaat slapen. Lees bijvoorbeeld eens een boek. Boeken lezen reduceert stress en zal een positieve invloed hebben op je slaapproblemen. 

3: Slaapproblemen door stress reduceren > Warme bad / douche

Een bad voor het slapen is ontspannend. De overgang van warm naar koel heeft invloed op je lichaamstemperatuur. Hierdoor ga jij je slaperig voelen. 

4: Slaapproblemen door stress reduceren > Niet piekeren

Belangrijke factor om je stress te reduceren en je slaapproblemen te verbeteren, is het niet piekeren. In slaap vallen is bijna onmogelijk als je hoofd helemaal vol zit met zorgen. Besteed eens een ander moment van de dag 10 à 15 minuten aan deze gedachten. Schrijf je zorgen eens op en probeer zo de stress wat los te laten. 

5: Slaapproblemen door stress reduceren > Inbeeldingsvermogen

5e manier op je slaapproblemen en stress te reduceren heeft betrekking op het inbeeldingsvermogen. Stel jezelf voor dat je slaapt. Dit zal je lichaam in een staat van ontspanning brengen. Extra tip: Span en ontspan je spieren. 

Slaapproblemen stress oplossen

Als je jouw slaapproblemen door stress wil oplossen raden we aan om de 7 stappen methode te proberen. Deze methode focust zich op de echte oorzaken van problemen rondom slaap en heeft al tienduizenden mensen geholpen aan een betere nachtrust. Je kan deze methode zonder risico proberen (niet-goed-geld-terug-garantie). Hierbij een link naar deze succesvolle methode met meer informatie. 

Stressreductie

Andere optie om je stress te verminderen is middels een cursus of online training. Wij hebben goede ervaringen met de cursus nooit meer zorgen of stress, die zich focust op het loslaten van zorgen en stress en positief denken voorop stellen. 

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden