Slaaprobot

Een slaaprobot is een van de nieuwste technologieën in deze branche. Een product valt hierin op, Somnox, de slaaprobot. Veel media aandacht ging over de nieuwe technologie. Maar als je voorbij de krantenkoppen komt, is er nog steeds veel verwarring en scepsis, zelfs van insiders binnen de slaapindustrie voor consumenten.

Wat doet een slaaprobot precies? Heeft de wereld er een nodig? Kan een robot slapeloosheid genezen? Waar kan je een slaaprobot kopen? Wat zijn de ervaringen hiermee? Daarover gaan we het hebben in dit blog + een uitgebreide review.

Slaapproblemen oplossen met slaaprobot

Het is duidelijk dat Somnox de slaaprobot zo’n uniek product is dat het een andere manier van denken vereist over hoe slaapproblemen moeten worden aangepakt. Somnox wil in de eerste plaats uw ‘metgezel’ zijn, en pas als u een goede ‘relatie’ heeft opgebouwd, kan de slimme gadget een effectieve rol spelen. 

Op dit moment is Somnox prijzig en er is nog steeds een strijd om de publieke verbeeldingskracht te onderwijzen en te winnen. Maar ondanks al deze uitdagingen, en enkele kleine problemen met bruikbaarheid, denken we dat deze robottechnologie een veelbelovende nieuwe interventie is om toe te voegen aan het arsenaal aan bestaande slaaptherapieën. 

De Somnox slaaprobot ervaring is erg subjectief en het is niet het gemakkelijkste om in woorden te destilleren. Maar we zullen proberen ons best te doen in deze recensie.

Productoverzicht

De somnox slaaprobot is een bekroond slaaptechnologieproduct dat gebruik maakt van robottechnologie om u te helpen natuurlijk in slaap te vallen, sneller in slaap te vallen, dieper te slapen en verfrist wakker te worden.

Om dit effect te bereiken, houdt u Somnox als een kussen dicht bij uw lichaam om de fysieke sensatie van het ‘ademen’ van de slaaprobot te ervaren. Hierdoor past u onbewust uw ademhaling aan in een meditatieve toestand, ontspant uw lichaam en geest, zodat u sneller in slaap valt en u zich fris voelt.

Bedrijfsachtergrond Somnox slaaprobot

De somnox slaaprobot begon zijn leven als ingenieursproject aan de Technische Universiteit Delft. De oprichters zagen het potentieel in hun ideeën en besloten het project om te zetten in een startup en lanceerden in 2017 de ‘eerste slaaprobot ter wereld’. Sindsdien is het bedrijf steeds sterker geworden, onder meer door een samenwerking met matrassenfabrikant Royal Auping, en het trekt investeringen en interesse uit alle hoeken van de wereld. 

Voor wie is de Somnox slaaprobot?

De somnox slaaprobot is voor iedereen die stress ervaart, angst of andere zorgen die van invloed zijn op hun slaap. Het is ideaal voor mensen die moeite hebben om ’s nachts in slaap te vallen vanwege zorgen en gedachten die voorkomen dat ze van nature in slaap vallen. Somnox kan ook worden gebruikt in gevallen waarin u last heeft van nachtelijk ontwaken en het moeilijk vindt om weer in slaap te vallen. De slaaprobot is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een niet-farmacologisch alternatief voor een betere nachtrust.

slaaprobot

Hoe helpt de slaaprobot je in slaap te vallen?

Het principe achter de Somnox slaaprobot is gebaseerd op het parasympathisch zenuwstelsel (PNS) van uw lichaam, ook wel het ‘rust- en verteringssysteem’ genoemd, dat verantwoordelijk is voor alle lichamelijke activiteiten die plaatsvinden wanneer u zich in een rusttoestand bevindt, in tegenstelling tot activiteit . Door uw ademhaling te vertragen (waar de slaaprobot bij helpt), wordt de PNS geactiveerd die lichaamsfuncties activeert die ontspanning bevorderen, waardoor u op zijn beurt weer beter slaapt.

Somnox ademhalingsaanpassing

De techniek achter wat de slaaprobot doet wordt niet alleen gevalideerd door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, maar wordt ook al eeuwenlang gebruikt in de yogapraktijk en staat bekend als Pranayama, de formele praktijk van het beheersen van de ademhaling. Somnox combineert deze oude methoden met de nieuwste robottechnologie om gecontroleerde ontspanningspraktijken de 21e eeuw in te brengen.

Naast hulp bij uw ademhaling, beschikt de slaaprobot ook over een ingebouwde luidspreker die ontspannende geluiden kan afspelen die verder kunnen helpen om te ontspannen. Somnox beschikt over een reeks speciaal geselecteerde relaxerende soundscapes, waaronder muziek, natuurgeluiden en witte ruis.

Als je bovendien in slaap wilt vallen terwijl je luistert naar je favoriete podcast of andere audiocontent, kun je je eigen audiobestanden uploaden naar de microSD-kaart van de robot.

Review Technische specificaties slaaprobot 

 • Grootte 355 x 203 x 127 mm (14 x 8 x 5 inch)
 • Gewicht 1,9 kg (4 lbs)
 • Batterijtype Li-ion 2900mAh
 • Geschatte levensduur van de batterij 10 uur (inademing 1: 1)
 • Bio Sensors Accelerometer (beweging), CO2 sensor (ademhaling)
 • Opslaggeheugen 16GB microSD-kaart inbegrepen
 • Connectiviteit Bluetooth 4.0 BLE
 • Softwarecompatibiliteit iOS en Android
 • Oplader 100-240V (50 / 60Hz), uitgang 18V, 1A
 • Belangrijkste kenmerken Ademhalingssimulatie, ontspanningsaudio
 • Fabric Auping materialen – gerecyclede stoffen en schuimen

Voordelen slaaprobot

 • Uniek, slaaphulpmiddel geschikt voor iedereen
 • Helpt moeiteloos de ademhaling te verlagen
 • Opties voor in slaap vallen, dutten, ontspanning / meditatie
 • Geen EMF (Wifi of Bluetooth) 

Nadelen slaaprobot

 • Duur, een hoge prijs 
 • De functie voor het uploaden van audio kan worden verbeterd
 • De ademhalingsmotor is niet helemaal stil

De prijs van een Somnox is € 579 EUR en deze kan je kopen op Bol.com

Het wordt geleverd met gratis verzending en een volledige 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie als je het wilt retourneren. De slaaprobot heeft levenslange ondersteuning en een garantie van 2 jaar. De ervaringen die we op de product website lezen zijn allen zeer positief. 

Review Materialen en stoffen

De slaaprobot wordt gemaakt in samenwerking met Auping, de matrasfabrikant die al meer dan 130 jaar actief is. De buitenhoes van Somnox is gemaakt van hetzelfde duurzame, gerecyclede stof dat in het gehele Auping-assortiment wordt gebruikt, en het is een beproefd materiaal dat al in duizenden duizenden matrassen wordt gebruikt.

Review Slaap- en ontspanningsprogramma’s

Hoewel de slaaprobot voornamelijk op de markt wordt gebracht vanwege zijn vermogen om een ​​betere slaap te bevorderen, is het de moeite waard om een ​​belangrijk onderscheid te maken. In tegenstelling tot een slaappil, bevordert Somnox de slaap indirect door de voorwaarden te scheppen voor een optimale slaap – dwz door uw parasympathisch zenuwstelsel te activeren. Dit betekent echter dat de slaaprobot ook bruikbaar is voor algemene ontspanningsdoeleinden.

Dus binnen de app zijn er drie afzonderlijke programma’s die enigszins verschillen, afhankelijk van de gewenste ervaring, of je in slaap wilt vallen, een dutje wilt doen of overdag wilt pauzeren voor ontspanning of een meditatief moment.

Slaaprobot kopen?

Voor meer informatie over de slaaprobot, ervaringen of het kopen kan je kijken op deze pagina. Voor andere slaapgerelateerde vragen kan je altijd mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl