Slapen op Schiphol

Slapen op Schiphol door een vlucht die vertraagd is, het kan iedereen overkomen. Het jezelf zo comfortabel mogelijk maken voor de overnachting  is dan de grootste uitdaging. Mocht het voorkomen dat je een paar uur moet slapen op Schiphol, heb ik enkele tips voor je in dit blog. Neem deze mee voor je reis en tref de juiste voorbereidingen. 

Tips om te slapen op Schiphol 

Bereid je altijd goed voor op het mogelijke slapen op Schiphol. Zo kan je ervoor kiezen om een hotel in de buurt te boeken of kan je echt op het vliegveld zelf slapen. Kijk vooraf al voor een mogelijk hotel wat beschikbaar is voor die nacht mocht het voorkomen. 

Sleepingairport 

Een van de handigste site voor het slapen op Schiphol of een andere luchthaven is de site van Sleepinginairport. Hier kan je snel zien waar je op Schiphol kunt overnachten en welke faciliteiten er allemaal aanwezig zijn. 

Slapen op Schiphol en de handbagage.

Wat neem je allemaal mee in je handbagage voor het mogelijke slapen op Schiphol? Naast de andere belangrijke reisspullen zijn er voor het slapen een paar must haves, namelijk: 

Vraag een deken voor het slapen 

Op Schiphol zelf kan je als je wil gaan slapen een dekentje vragen aan een medewerker. Daarnaast kan je alle medewerkers om advies vragen over het slapen. Het personeel weet heel goed op welke plekken er relaxed geslapen kan worden. Ook weten ze waar jij jezelf kunt opfrissen na het slapen op Schiphol. 

slapen op schiphol

Slapen op Schiphol en medepassagiers. 

Als je voor het eerste gaat slapen op Schiphol, raden we aan om medepassagiers op te zoeken. Deze moeten namelijk ook overnachten op Schiphol. Zo kan je elkaar helpen en ook een beetje op elkaar letten. 

Frisse lucht op Schiphol en overnachten

We raden aan om een plek te zoeken om te overnachten op Schiphol waar voldoende frisse lucht aanwezig is. Zo zal je niet helemaal uitgedroogd wakker worden door de Airco. Ander advies is om zoek te gaan naar de ligstoelen op Schiphol om te slapen. Hier kan je heerlijk de nacht doorbrengen. 

Slapen op Schiphol en voeding

Let goed op de voeding die je eet als je gaat slapen op Schiphol. Trakteer jezelf op een lekker ontbijt en drink voldoende water. Haal tussendoor genoeg eten zodat je genoeg energie binnen krijgt om de nacht door te brengen. Je slaapt een stuk lekkerder met een volle maag. Als je midden in de nacht wakker wordt en honger krijgt zijn er minder mogelijkheden dan thuis. Houd hier dus rekening bij voor je overnachting in Schiphol.

Meer informatie of tips over overnachten? 

Voor meer info over het slapen op Schiphol kan je altijd mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl. Mocht je nog meer handige tips hebben om te overnachten, deel deze dan met ons dan voegen we het graag toe aan dit artikel over slapen op Schiphol. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen met het slapen op deze luchthaven.