Ik slaap slecht

‘Ik slaap slecht’ Helaas zeggen veel te veel mensen dit in Nederland. Slecht slapen is bijvoorbeeld te lang wakker liggen, niet in slaap kunnen vallen of elke dag veels te vroeg wakker worden. Hierdoor ben je op de dag zelf moe, prikkelbaar en slaperig. Dit slechte slapen kan samenhangen met lichamelijke klachten, spanning of zaken die je op de dag zelf doet die een negatieve invloed hebben op het slapen, zoals het drinken van koffie en het kijken op de smartphone. Om inzicht te kijken in je gedrag is het handig om een slaapdagboek in te gaan vullen. Hierdoor kan je aanpassingen in je leefstijl doorvoeren waardoor ‘ik slaap heel slecht’ verleden tijd is.

ik slaap slecht

Ik slaap slecht wat is normale slaap

Ik slaap slecht wat is eigenlijk normale slaap? Slaap is erg belangrijk voor de gezondheid. Je geest en lichaam hebben met regelmaat een aantal uren slaap nodig om zo te herstellen. Niet iedereen heeft acht uur slaap nodig. Er zijn mensen die aan zes uur slaap genoeg hebben. Andere mensen hebben negen uur per dag nodig. Dit kan ook door je leven heen veranderen. Het duurt gemiddeld 10 tot 20 minuten voor je in slaap valt, ook dit is afhankelijk per persoon. Zo nu en dan eerder wakker worden is normaal, vooral in de vroege ochtend. Ouderen slapen gemiddeld 5 a 6 uur per nacht, dit is normaal. Hoe kan je nu vaststellen of je slecht slaap? Kijk hoe je je overdag voelt. Als jij je redelijk fit voelt, rust je voldoende uit.

Ik slaap slecht door slapeloosheid

Ik slaap slecht door slapeloosheid. Dit is als je meer dan twee keer per week slecht slaapt en hierdoor op de dag zelf minder functioneert. Je kan last hebben van wakker liggen, te vroeg wakker worden of slecht inslapen. Dit resulteert in een energieloos, slaperig en prikkelbaar gevoel op de dag zelf. Minder goede concentratie en je kan minder aan.

Ik slaap slecht wat kan ik doen

Ik slaap slecht wat kan ik doen. Op deze site vind je diverse hulpmiddelen tegen slecht slapen. Een van deze middelen wil ik graag even nader toelichten. Het maken van een slaapdagboek. Hierdoor krijg je inzichten in je slaapproblemen. In zo een dagboek schrijf je elke dag:

  • Wanneer je gaat slapen
  • Hoe lang het duurde om te slapen
  • Op welke tijden je wakker wordt
  • Dutjes die je op de dag zelf doet
  • Welke gedachten je bezig houden
  • Welke klachten je verder hebt op lichamelijk gebied
  • Wanneer je cafeïne hebt gedronken
  • Wanneer je drugs en medicijnen hebt gebruikt

Op basis van deze antwoorden wordt duidelijk welke gewoonten en problemen je slaap verstoren en natuurlijk wat je er allemaal aan kan doen. Ik slaap slecht wat kan ik doen? Lees hier meer over oplossingen voor het slechte slapen. Kijk daarnaast eens rond op deze site. Er zijn diverse artikelen geschreven over het verbeteren van je slaappatroon. Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot ‘Ik slaap heel slecht’ kan je altijd mailen naar info@vanslechtnaarbeterslapen.nl

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden

 

Gebruikte bronnen artikel

Onder andere de volgende bronnen zijn geraadpleegd bij het schrijven van dit artikel.