Slaapcoach

In dit blog geef ik een voorbeeld van wat een slaapcoach zoal doet voor volwassenen en wat hulp op dit gebied kan betekenen.

Slaapcoach hulp – voorbeeld 

Hieronder volgt een uitgebreid voorbeeld van hoe een slaapcoach hulp kan bieden aan een volwassene:

Mijn grootste wens is een goede nachtrust. Ik heb alles geprobeerd, van kamillethee tot slaapmiddelen, maar ik heb nog steeds moeite om zes (hoogstens) rusteloze uren uit te besteden. Te veel dagen zijn verpest door uitputting.

Daarom besloot ik een persoonlijke slaapcoach in te huren. Ja, het is een ding: met de toename van life coaches en fitnesscoaches is het alleen maar logisch dat slaap de volgende is. Veel slaapcoaches kiezen voor een holistische benadering en onderzoeken levensstijlgewoonten en thuisomgeving om een ​​persoonlijk plan te maken om u de nacht door te brengen. (Iedereen die langer dan drie maanden slapeloosheid heeft, moet eerst een arts raadplegen om een ​​medisch probleem uit te sluiten.) Misschien is voor mij een klein één-op-één advies alles wat ik nodig heb om het woelen en draaien te stoppen.

De slaapcoach is binnen

Ik heb eerst een online formulier ingevuld over mijn medische geschiedenis, dieet en levensstijl, hoe vaak ik ’s nachts wakker word (veel) en mijn psychische gezondheid (wat veel beter zou zijn als ik meer sliep). Deze is nagekeken door de slaapcoach

Als Ingrid (de slaapcoach)om 11.00 uur aankomt, heeft ze een kussen gemaakt van klimaatbeheersende stof, gekozen voor mijn lichaamstype en slaaphouding – en een grote koffie. ‘Cafeïne is goed voor 14.00 uur’, zegt ze glimlachend. 

“Mensen praten veel over slaap”, zegt Ingrid, “maar ze willen niet echt iets doen aan het veranderen van hun gewoonten.” Ik verzeker haar dat ik klaar ben om te transformeren, en ze legt een aantal richtlijnen uit. De eerste lessen van de slaapcoach: beperk suiker, vermijd zware maaltijden ’s avonds laat, stop met het drinken van cafeïne na 14.00 uur, sla zware inspanningen na 17.00 uur over, blijf bij een glas wijn bij het avondeten, doe schermen uit binnen een uur voor het slapengaan en schrijf een takenlijst voor het slapengaan.

slaapcoach

Slaapkamerinspectie door slaapcoach 

Als ik Ingrid de slaapcoach terug naar mijn slaapkamer leid, blijft ze in de deuropening hangen. ‘Hoe voelt u zich in deze kamer?’ ‘Rustig’, antwoord ik zelfverzekerd. Ze trekt een wenkbrauw op. “Werkelijk?”

‘Je hebt geen toevluchtsoord gecreëerd voor slaap en geluk’, zegt de slaapcoach. Haar stem blijft zacht, maar er is een zekerheid die geen twijfel zal wekken. ‘Je hebt overal in huis familiefoto’s – waarom heb je die hier niet? Je moet een foto plaatsen van je gelukkige plek, waar het elke ochtend het eerste is dat je ziet. Hoe gelukkiger je bent, hoe beter je slaapt . “

De kaki muren en het witte vloerkleed hebben ook effect (rood zou te stimulerend zijn), maar als ze naar mijn plafondventilator opkijkt, is de slaapcoach teleurgesteld om stof op de bladen te bespioneren. “Het is absoluut noodzakelijk om vaak te stofzuigen en schoon te maken, vooral als je vloerbedekking in je slaapkamer hebt. Stof kan de luchtkwaliteit verminderen, wat belangrijk is voor een goede nachtrust.”

Mijn grootste slaapzonden als volwassene

Ingrid loopt naar mijn nachtkastje en pakt de wekker die ik met opzet heb gekozen omdat hij alleen oplicht als ik erop druk. Als het eenmaal is ingeschakeld, geven de cijfers slaapverstorend blauw licht af. “Is dat niet beter dan op mijn telefoon te kijken?”, Protesteer ik. “Je hoeft de tijd niet te weten”, zegt ze. ‘Zet een alarm aan en zet het aan de andere kant van de kamer. Als het niet is afgegaan, is het geen tijd om op te staan.’ Dit is een belangrijk advies van de slaapcoach voor eigenlijk alle volwassenen. . 

Ze draait zich om naar mijn bed en schudt haar hoofd bij het aantal kussens. ‘De meeste mensen slapen met twee of drie kussens, maar als je hoofd zo veel omhoog staat, neigt het naar voren te vallen, waardoor de luchtstroom wordt geblokkeerd’, legt ze uit. ‘Het kan ook druk uitoefenen op je schouders en nekspieren.’ Een goed kussen is ideaal, zegt de Ingrid de slaapcoach..

De slaapcoach is ook niet blij dat ik aan mijn rechterkant slaap: “Het is het beste om aan je linkerkant te slapen voor een betere doorbloeding gedurende de nacht.” Wanhopig om deze verandering niet te proberen, beloof ik in het geheim een ​​tweede, hopelijk tegenstrijdige mening te krijgen zodra Ingrid vertrekt. (Helaas komt mijn second opinion overeen. “Het bloed dat uit de onderste helft van je lichaam komt, wordt naar het hart gebracht door een grote ader aan de rechterkant”, zegt Neomi Shah, MD, een slaapdeskundige aan de Icahn School of Medicine in Mount Sinai in New York City. Slapen aan je rechterkant kan die ader samenpersen.)

De coach voor het slapen bewaart de hardste kritiek voor het laatst: de grote flatscreen-tv tegenover mijn bed moet gaan. ‘Je bed is alleen voor seks en slaap’, zegt ze. (Ik mompel dat alleen al het nadenken over het proberen om de kabelmaatschappij ertoe te brengen mijn appartement opnieuw te bedraden, me ’s nachts wakker houdt.)

De resultaten met de slaapcoach

Na een paar weken, slaap ik zeker beter. Ik heb de gewoonte gekregen om mijn ramen open te laten (voor frisse lucht), lavendelolie onder mijn ene perfecte kussen te strooien en mijn schermtijd te beperken. Niet alle adviezen van de slaapcoach heb ik kunnen doorvoeren maar wel veel. Dit heeft mij een veel betere nachtrust opgeleverd. 

Zelf aan de slag met een slaapcoach?

Slaapcoaches zijn best prijzig om mee samen te werken. Wij raden eerst om op te starten met de ‘Perfect slapen in 7 stappen’, methode. Deze methode richt zich net als de slaapcoach uit dit artikel op natuurlijke oorzaken van slecht slapen. Je kan zelf aan de slag met praktische tips die al veel effect kunnen hebben. Probeer dit eerst voor je aan de slag gaan met 1-op-1 slaapcoaching. Voor veel mensen is deze training over slaap al voldoende om een betere nachtrust te krijgen. Volg de link voor meer informatie over deze online slaapcoach. 

Perfect slapen in 7 stappen Nu Downloaden